Sport

KÉZILABDA – Előnyt szerezne a Veszprém

Egy pillanat alatt megemelkedett a vérnyomásom, amikor a kora reggeli Nemzeti Sporthíradóban megint megmutatták Rosta Miki utolsó másodpercben lőtt győztes gólját a Veszprém Arénában, amivel az OTP Bank-Pick Szeged megvédte bajnoki címét.

Őszintén mondom, nagyon megvisel, amikor a kékek örömmámorban úszva ünnepelnek szurkolóikkal, összepezsgőzik a veszprémi játékteret és utána átveszik a bajnoki aranyérmeket.

Egyszerűen nem vagyok ehhez hozzászokva, és vagyunk ezzel még így néhány ezren. Ráadásul öt éven belül ez már harmadszor is megtörtént. Hiszen, ne feledjük, Ljubomir Vranješnél kezdődött ez a negatív spirál, amely akár már tendenciának is nevezhető.

Ráadásul úgy, hogy a Veszprémből elküldött, finomabban fogalmazva lejárt szerződésű Telekom Veszprém játékosok (Alilović, Mikler, Mačkovšek, Tønnesen) segítségével (is) érte el ezeket a sikereket Juan Carlos Pastor mester a szegediekkel. Az ő földöntúli boldogságuk is megbénít ilyenkor. Mert ezt nevezik nemes bosszúnak. Amikor az esélytelenebbnek vélt legyőzi az erősebbnek, jobbnak tartottat.

Ám ma új ablakot nyitunk a Szeged–Veszprém több mint négy évtizedes párharcára. Ugyanis először játszanak egymás ellen a Bajnokok Ligájában. Az odavágó a Pick Arénában kezdődik (18.45 óra, Sport TV), amelynek a tétje a legjobb nyolc közé jutás.

Egyelőre elhessegetem a gondolatot, hogy az ex-veszprémiekkel szereplő szegediek ma olyan előnyt szerezhetnek, amellyel megint Veszprémben ünnepelhetnek egy jó nagyot és így elvehetik még a lehetőségét is annak, hogy Momir Ilić edző együttese nyolcadszor is Final Four részvevő legyen. Inkább kapaszkodom Momónak az edzőkre jellemző, semmitmondó jövőbelátására, amit a kieséses szakasz párharcaira tartogatnak. Jelen esetben: szeretnénk megnyerni az első összecsapást, de akár győzünk, akár kikapunk, a továbbjutás a veszprémi visszavágón dől el. És milyen igaza van, ami azt jelenti, hogy szoros lesz a végeredmény…

Már csak azért is, mert ez a mérkőzés ismét egyenlő erők csatáját sejteti. A másik sztereotípiát Ligetvári Patrik, a veszprémiek védekező specialistája fogalmazta meg: jó lenne előnyt szerezni a visszavágóra, amit ilyenkor a pillanatnyi forma és néha az is befolyásol, hogy milyen lábbal keltünk ki az ágyból a meccs napján.

Rosta Miki góljára ébredve én bizony bal lábbal kezdtem a reggelt, de nyugodtan szeretnék aludni. Nem rémálomtól forgolódni, hogy a Szeged rövid időn belül negyedszer is Veszprémben pezsgőfürdőzik. Igaz, ez csak végső győzelemnél szokásos, de ki tudja…

Donát Tamás

Pillanatkép egy korábbi Veszprém–Szeged összecsapásról. Fotó: m4sport.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago