Categories: Sport

KERÉKPÁROZÁS – Zalaegerszegtől Debrecenig vitték a város hírét

Közel száz bringás érkezett az Óváros térre október 6-án, hogy idén is az ország legszebb díszletének használja a veszprémi várat a II. Szent Mihály Kupa – Veszprém City Cross kerékpárversenyen.

A Szent-Mihály Bazilika, a frissen felújított Érseki Palota, a Hősök Kapuja és a tavaly felavatott Szent Mihály szobor mellett számos csodálatos látnivaló előtt tekertek el a versenyzők.

A versenyt Nagy Károly plébános nyitotta meg. A korábban vízilabdázó plébános beszédében kihangsúlyozta a sport fontosságát és a tiszta játékot.

2018-ban már Suli futamon mérhették össze tudásukat azok, akik nem rendszeresen kerékpároznak vagy versenyeznek, így még több gyermeket vonzott a Szent Mihály Kupa.

Kétségtelen, hogy 2017 után 2018-ban is ez lett a „legszebb” kerékpáros esemény, amivel idén is az volt a célunk, hogy minél több embernek megmutassuk Veszprémet, akik később turistaként meglátogathatják a várost – foglalta össze Zoboki Attila, a verseny egyik szervezője.

Zalaegerszegtől Debrecenig vitték a város hírét a bringások, de még a Dél-Alföldről is érkeztek versenyzők, hogy a különleges kialakítású, épített akadályokkal tűzdelt pályán megküzdjenek egymással.

A turizmus mellett a különböző klubokban versenyző fiatalokat is össze akartuk hozni, hiszen a válogatottban is csak akkor tudnak egymással igazán csapatot alkotni, ha legyőzik az egész éves rivalizálást. Ez már most is jól sikerült, hiszen a fő versenyszámban, a háromfős csapatváltóban is egy, a Kiss Kata (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team), Monostori Noel (BringAjka KSE) és Gerely Attila (Crosskovácsi SKE) összetételű vegyes csapat állhatott a dobogó legfelső fokára – értékelt Toldi Tamás, a rendező Veszprémi Kerékpáros Egyesület csapatvezetője. – Nagyon nehéz egy ilyen helyen versenyt rendezni, hiszen most pont a turistaforgalmat is korlátoztuk azzal a céllal, hogy később minél többen érkezzenek ide, de a tavalyi verseny után is megnőttek a közösségi médiában a kerékpárosok veszprémi posztjai, így idepasszol az idézet: „A foglalkozás elérte célját!” Jó volt látni, ahogy a pálya széléről buzdították a versenyző gyerekeket az idelátogató városnézők is.

A veszprémi bringásokon kívül, a Bike Zone Gödöllő és a Zalaegerszegi KSE versenyzői csípték el a dobogós helyek nagy részét.

A következő versenyt 2019. október 5-ére tervezik a szervezők.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago