Categories: Sport

KERÉKPÁROZÁS – Négy nap, két verseny, 13 érem

A Mountain Bike sport olimpiai szakágában, a Cross-countryban, azaz XCO-ban az utánpótlás korú versenyzőknek már a második fordulót, míg a felnőtteknek az első fordulót rendezték meg a nagykanizsai Csónakázó-tó melletti Bike Park kifejezetten erre a szakágra épített pályáján, április utolsó hétvégéjén.

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team 18 fős csapata öt érmet szerzett ezen a hétvégén, pedig a szokatlanul meleg időjárás nem volt a segítségükre. A legfényesebb érmet az U17-es lányoknál Bokros Csengének, míg a szintén U17-es fiúknál Baranyi Áronnak akasztották a nyakába. Csenge előző nap egy osztrák versenyen még a sárral küzdött, ahol inkább a technikára vigyázott, mivel a nagykanizsai még válogató versenye az augusztusi Európa-bajnokságnak. A hétvégi eredményével az ifik között már bebiztosította magának a helyet a válogatott keretben.

Kiss Ádám a kanizsai hőségben

A munka ünnepén a népszerű balatonfüredi mountain-bike maratont „tekerték meg” a veszprémi fiatalok, amit edzőversenynek szántak, még akkor is, ha az ország minden tájáról érkeztek nagyobb csapatok versenyzői is. És ha már elmentek, mindjárt négy aranyat, három ezüstöt és egy bronzot hoztak haza korcsoportjaikban. Ám ami az érmek számánál is nagyobb eredmény, hogy a rövidebb, 25 kilométeres távon a nőknél az U17-es Bokros Csenge, a férfiaknál az U19-es Fülöp Ádám a felnőtt versenyzőket legyőzve végzett az abszolút első helyeken is.

Toldi Tamás

Veszprem Cycling Academy

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago