Közélet

Karácsonyi vásár: szegényes kínálat

Megnyílt a veszprémi karácsonyi vásár. Teszteltük a kínálatot. Reméljük, lesz több árus, egyelőre szerény a felhozatal. Az árak 10-20 százalékkal emelkedtek a múlt évhez képest.

Az első gyertya lángja a koszorún, a fényfüzérek a város utcáin jelzik, elkezdődött a tél legszebb időszaka: az advent. Járják már a várost az ajándékot keresgélők, csütörtökön délben főleg fürkésző nagyszülőkkel találkoztunk. Veszprémben is megnyílt a karácsonyi vásár. Egyelőre szegényes a kínálat a Kossuth utcán, sok bódé zárva van még. Reméljük, később ezek is kinyitnak.

Sok bódé zárva van még, egyelőre szerény a kínálat a Kossuth utcán a veszprémi karácsonyi vásáron
Az árak Veszprémben barátságosabbak a pestinél, de más a kategória is

Az árak mérsékeltek például a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárhoz képest, de ne feledjük, hogy más kategóriába tartozó árucikkekről van szó. Az egyik luxus, a másik tömegcikk. Veszprémben egy színes női kasmírsál már ötezer forint körüli áron kapható. Ennyibe kerülnek a színes gyereksapkák is, amelyek fel vannak dúsítva mindenféle jópofasággal. Akár 350 forintért is kapható forró ital. Persze, ez az alap, vannak ennél jóval drágább lélekmelegítők is. A karácsonyi vásár sztárja a forralt bor.

Elsősorban azért látogatnak ki a Vörösmarty téri karácsonyi vásárra, hogy jól érezzék magukat
Eredeti kézműves selyemsálak. Luxus, külföldi zsebhez szabva

A budapesti karácsonyi vásáron szinte váltópénz az ötezres, ahogy mondani szokás. Minimum háromezer forint minden, de inkább ennél több. Láttunk például 150 eurós selyemsálakat, forintra átszámolva ez körülbelül 60 ezer. A fejedelmi szőrmesapka ára 30 ezer forintnál kezdődik. Eredeti kézműves termékekről van szó, külföldi zsebhez szabott áron.

A veszprémi és a pesti vásár is kezd olyan lenni, mint a bécsi, ahova elsősorban nem vásárolni megy az ember, hanem azért, hogy jól érezze magát, hangolódjon az ünnepre.

Fotók: a szerző

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago