Categories: KözéletEgyéb

JÖVŐKÉP – Belátható időn belül semmire se számítsunk

Előrelátható időn belül aligha számíthatunk arra, hogy kormányunk lépéseket tesz a város és térsége legégetőbb kérdéseinek megoldására. Így hangzik dióhéjban az MSZP, illetve Mesterházy Attila országgyűlési és Hartmann Ferenc veszprémi önkormányzati képviselők minapi sajtótájékoztatójának összefoglalója.

Mesterházy az elmúlt hónapokban feltett közérdekű kérdéseire az illetékes minisztériumok válaszoltak. A helyzet értékelése érdekében alább felsoroljuk a kérdéseket és kímélvén olvasóink idegrendszerét rövid kivonatot közlünk az Innovációs és Technológiai Minisztérium válaszaiból. Kötélidegzetű olvasóink pedig, megnyitván a válaszok linkjét elolvashatják, miként tett kísérletet Cseresnyés Péter államtitkár arra, hogy elmagyarázza, mi mindenre ne számítsunk a közeli és a távoli jövőben, vagyis a térség fejlődésének ciklusokon átívelő éveiben.

1. Tervezi-e a kormány a 8-as számú főútvonal Veszprémet érintő szakaszai fejlesztésének 2022-nél előbbre ütemezését?

Válasz: Nem. (http://www.parlament.hu/irom41/02279/02279-0001.pdf)

2. Mikor kerüli el a 82-es számú főútvonal a veszprémi Gyulafirátót és Kádárta városrészeket?

Válasz: Nem szerepel a kormány terveiben. A gyulafirátóti veszélyes gyalogátkelőhelyen pedig: „A településeket érintő szakaszokon jelzőlámpás csomópont kialakítása egyedi szakmai vizsgálatok alapján lehetséges.” (http://www.parlament.hu/irom41/02280/02280-0001.pdf)

3. Mikor várható a Székesfehérvár Veszprém vasútvonal korszerűsítése?

Válasz: „A 2014-2020-as ciklusban szakmai szempontból magasabb prioritást élvező projektek megvalósításáról született döntés.” Egyébként meg korszerűsítették a 8-as főutat (http://www.parlament.hu/irom41/02281/02281-0001.pdf)

4. Mi lesz az Észak-Balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. királyszentistváni komplex hulladékkezelő központjának a sorsa?

Válasz: „A királyszentistváni komplex hulladékkezelő működése kapcsán kialakult helyzet mielőbbi hathatós kezelésére és a hosszú távú megoldás megtalálására irányuló lépések egyaránt folyamatban vannak fejlesztési tervek között szerepel egy, a hulladék jövőbeni szállításához szükséges átrakó állomás létesítése Veszprémben. A hulladékkezelő központhoz kapcsolódó kötelezettségekre tekintettel a telep tevékenysége 2018 vége előtt nem számolható fel…” (http://www.parlament.hu/irom41/02702/02702-0001.pdf)

5. Valóban vizsgálja-e az Innovációs és Technológiai Minisztérium új helyszín kijelölésének lehetőségét? Hol lehet az új helyszín?

Válasz: „…az áthelyezésre alkalmas helyszín kijelölése már folyamatban van.

(http://www.parlament.hu/irom41/02703/02703-0001.pdf)

Hogyan lehet majd férfi kézilabda Európa Bajnoki mérkőzéseket és Európa Kulturális Fővárosa programot megvalósítani 20222023-ban, ha a város megközelítését lehetővé tevő közútfejlesztéseket nem támogatja a kormány fakadt ki (már nem először) Hartmann Ferenc képviselő, aki szerint szembeötlő, hogy igen gyenge a város lobbiképessége.

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago