Categories: Közélet

JOBBIK – A Fidesz statáriális módon végezte ki az lakástakarék intézményét

A Fidesz statáriális módon végezte ki az lakástakarék intézményét – jelentette ki Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője mai veszprémi sajtótájékoztatóján. Szerinte a lakás-előtakarékosság állami támogatásának kivezetésével a kormánypártok folytatták a magyar jövő felzabálását.

A lépéssel a kormány azokba a kispénzű emberekbe rúgott bele, akik maguknak, vagy hozzátartozóiknak szerették volna megoldani a lakáshelyzetét, így a döntés miatt rengetegen nem tudnak majd új, vagy jobb minőségi otthont venni – folytatta. – Mostantól még egy lakásvásárlási/bővítési hitelhez szükséges önrész összegyűjtéséhez sem lesz lehetősége az emberek többségének. Mindezt épp a családok évében, amikor mindennél nagyobb a lakhatási válság. A kormány a lakástakarékok kivégzésével tovább rontotta a népesedési kilátásokat, és felgyorsította az egyébként is nagy ütemű kivándorlást.
A Jobbik véleménye szerint mindezzel Rogán Antal korrupt köreinek is kedvezni akart a kormánypárt, méghozzá a jelenleg nagyon népszerűtlen, s csak a jómódúaknak kedvező Nemzeti Otthonteremtési Közösségek rendszerének. Hiába hangoztatták a kormánypárti képviselők, a CSOK-kal nem lehet helyettesíteni a lakás-előtakarékokat, ugyanis azok egészen más élethelyzetekre adtak választ.
A Jobbik a parlamentben is megpróbálta megakadályozni a Fidesz törvénymódosítását, és Áder János köztársasági elnökre is próbált nyomást gyakorolni, hogy ne írja alá a kispénzű családok lakásszerzését, vagy lakásfelújítását teljesen ellehetetlenítő jogszabályt. A épviselő szerint szomorú, hogy ezt a döntést Kontrát Károly, Kovács Zoltán, Fenyvesi Zoltán és Ovádi Péter Veszprém megyei fideszes országgyűlési képviselők is támogatták.

Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke a hajléktalanokat érintő jogszabályi változásokról beszélt. Elmondta, hogy mindez nem oldja meg a hajléktalanok problémáját, de bízik abban, hogy a belvárosban és a lakótelepeken rendeződik a helyzet, megszűnik a szemetelés és a közterületek illemhelyként való felhasználása.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago