Közérzet / Egyéb · 2022.12.02.

JÓ SZÍVVEL – Otthont az Állatoknak

Különleges adventi esemény helyszíne lesz a jövő héten a Füge Fagyiudvar és Kávézó belső udvara Veszprémben, a Rákóczi utca 3. szám alatt. Civil állatbarátok összefogásával zajlik majd egy jótékony célú adománygyűjtés az Otthont az Állatoknak Alapítvány javára, a legendás veszprémi kézilabda-játékos, Éles József védnöksége alatt.

Az adományokat magánszemélyek által felajánlott „kincsekkel” köszönik meg a szervezők. Az alapötlet a VeszprémKukac tagjainak segítő szándékából született. Néhány hete fiókok és szekrények mélyén, könyvespolcokon és kamrák rejtett zugaiban lázas kincsvadászatba kezdtünk. Csatlakoztak hozzánk a Klub23 baráti kör tagjai is, így hamarosan sok doboznyi ajándék- és dísztárgy, használati és konyhaeszköz, könyv, lemez, CD, illatszer és bizsu gyűlt össze az alig vagy soha nem használt tárgyainkból. Ezeket ajánlottuk fel az Otthont az Állatoknak Alapítvány javára.

A megálmodott otthon forintokból épül

Tudtuk persze, hogy sem a menhelyi kutyáknak, sem a gondozóiknak nincs szükségük díszgyertyákra, vázákra, fülbevalókra és műanyag játékdömperre sem. Pénzadományra annál inkább, hiszen az évtizedekkel ezelőtt megálmodott állatotthon, ahová majd egyszer beköltözhetnek a szerencsétlen sorsú négylábúak, forintokból épül. Legyenek hát ezek az egybegyűjtött tárgyak szép karácsonyi ajándékok, jó emberektől jó embereknek, jó szívvel! Csupa kedves holmi és felajánlás, amelyekkel az alapítvány mond köszönetet az adományozóknak.


Sok önkéntes munkával és baráti segítséggel, megfogadva minden hasznos tanácsot, kikristályosodtak a Jó Szívvel az Állatotthonért adománygyűjtő hét részletei. Nagyon izgulunk, hogy az alapítvány szervezésében megvalósuló ötletünk sikeres legyen.

A cél: legalább egy kutyakennel árának összegyűjtése december 5-től 11-ig (hétfőtől vasárnapig). Hétköznapokon 12 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tart az adománygyűjtés a helyszínt ingyen felajánló Füge fagyizó udvarában.

Jöjjenek, nézzenek körül, segítsenek az alapítványnak és vigyenek magukkal egy szívüknek kedves ajándékot!

Otthont az Állatoknak, JÓ SZÍVVEL – Otthont az Állatoknak
Török László önkéntes gondozó a mostani menhelyen
Otthont az Állatoknak, JÓ SZÍVVEL – Otthont az Állatoknak
…és az új állatotthon eddig elkészült épületei

Lassan öt éve már, hogy először írtunk az Otthont az Állatoknak Alapítványról. Azóta többször is hírt adtunk róluk: a kerítés megépítéséről, a fásításról, az alapítvány harmincéves jubileumáról és nem oly rég az állatotthon kiszolgálóépületének bokrétaünnepéről.

A tervezett 50 kutyakennelből azonban még egy sem áll. Ahogyan évtizedek óta, úgy még ma is a régi menhelyen, „szegényházi” körülmények között gondoskodnak mentettjeikről az Állatvédő Egyesület Veszprém önkéntesei. A szedett-vedett külcsín ne tévesszen meg senkit. Az ide kerülő kutyák és cicák szeretetben, lelkiismeretesen ellátva várják, hogy egyszer csak eljöjjön értük az Igazi Gazdijuk.

A Jó Szívvel az Állatotthonért akcióhoz nyolc „kutyaarcot” is választottunk. Őket az elkövetkező napokban fogjuk bemutatni. Kövessék beszámolóinkat és legyenek társaink ebben az adventi varázslatban! Varázsoljuk össze együtt az épülő állatotthon első kutyakennelét!

Vezető képünkön Vehovszky Ágnes önkéntes segítő, aki minden kedden sétáltatja a menhelyi kutyusokat (Fotók: a szerző)


1 Response

  1. 2022.12.03.

    […] át tartó adománygyűjtő kezdeményezésnek, amelyet az Otthont az Állatoknak Alapítvány, a VeszprémKukac és a Klub23 baráti társaság szervez […]

[fbcomments]