Közérzet / Életmód / Hasznos · 2018.11.08.

A NÉGYLÁBÚAKÉRT – Önkéntes segítőket vár szombaton az Állatvédő Egyesület

Bár ez a szombat munkanap, a veszprémi Állatvédő Egyesület tagjai bíznak benne, hogy lesznek azért ráérő önkéntesek, akik szívesen besegítenek a leendő állatotthon területén végzendő munkába. Böröczky Vera, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a terület kerítésének helyét kell megtisztítani a fás-bozótos növényzettől.

Az állatotthon létesítésének elhúzódó kálváriájáról itt írtunk, most pedig örömmel adjuk hírül, hogy a víz- és áramvezetékek kiépítése mostanra megtörtént, a kerítés megépítéséhez pedig mindössze annyi hiányzik, hogy a munkaterületet előkészítsék. Olyan lelkes önkénteseket várnak, akik a levágott ágakat, gallyakat elhordanák, az elszórt szemetet összegyűjtenék. Kérik, hogy a jelentkezők vigyenek magukkal kesztyűt, mert szúrós, tövises növényzettel kell megküzdeni. Az otthonról vitt ágvágók, metszőollók ugyancsak jól jöhetnek.


Vera elmondta még, hogy jelenleg nyolc kutyusról és tizenkét cicáról gondoskodnak a menhelyen – aki járt már ott, tudja, milyen embert próbáló körülmények között. Körülbelül húsz védencük ideiglenes befogadóknál talált menedéket. Nagyon várják már az új állatotthon megvalósulását, aminek a mostani kerítésépítés lesz az első látványos fázisa. Tavasszal kerülhet sor négy kiszolgáló konténer letelepítésére, ezekben raktár, öltöző-zuhanyozó, iroda és lábadozó kap majd helyet. Az infrastruktúra megteremtése után fogják megépíteni a kenneleket.

Szép időt ígér a meteorológia, úgyhogy remek közösségi élmény lesz összefogni egy jó ügyért. Találkozás november 10-én reggel kilenc órakor a menhelyen (térkép itt), de később is lehet csatlakozni. A munka várhatóan délután két óráig tart.


[fbcomments]