Életmód

Italajánló a nyárra egy kis finn frissességgel

Milyen italkülönlegességeket találhatunk, ha virtuálisan Finnország és a finn nyár irányába vesszük az irányt? Milyen ízekre, aromákra és esszenciákra számíthatunk egy ilyesfajta merész lépéssel?

A cikkben erre a kérdésre adjuk majd meg a terjedelmes választ. Méghozzá olyan formában, hogy minél inkább kiemeljük majd a finn nyárra és a finn italokra vonatkozó jellegzetességeket. Jöjjenek tehát a részletek!

Miért pont Finnországból érdemes nyári frissítőket keresni?

Mondhatni az ötlet egyfajta mintatörésnek illik be. Merthogy a nyár hallatán csaknem mindenkinek a fülledt és tikkasztó esték, a hűsítő koktélok vagy a könnyed, illetve frissességet biztosító alkoholos remekek ugorhatnak be.

Az iDrinks szeszes ital kínálatában viszont igenis elérhetők olyan darabok, amelyek a Finnországra jellemző nyár üdítő frissességét rejtik. Nem is akárhogy, hanem egészen újragondolt formában.

A finn italok között leginkább ismert brand Botanical névre hallgató vadonatúj termékcsaládjának darabjaival élvezhetjük a kellemes pillanatokat. Amelyek uborka és menta, valamint vadmálna és rózsa ízesítésben kápráztatják el az ízlelőbimbókat.

Milyen is a finn nyár és az ott tapasztalható életérzés?

Érdekes gondolatkísérlettel érhet fel, hogy egy-egy különlegesen frissítő alkoholos ital megismertesse velünk a finn nyár életérzését. Aminek ugyebár alapvető sajátossága a hűsítő tisztaság. Egy olyan vidéken, ahol soha nem megy le a nap.

Természetesen az alapanyagok minőségének sem árt, ha Finnországban nyáron is gyorsan nő az árpa. Azzal együtt, hogy a víz természetesen friss, a hozzávalók pedig rendkívül zamatosak és természetesek.

Hogy mindezt tovább sikerüljön fokozni, hamisítatlanul természetes esszenciákkal és illatos növényi anyagokkal gazdagítva sikerült azt elérni, hogy valóban a finn nyárra jellemző frissesség költözhessen a poharunkba.

Néhány ígéretes recept

Az alapot természetesen nem más, mint a Finlandia Botanical újragondolt világa fogja biztosítani. Ami kellő frissességet, innovatív szellemiséget és üdítő esszenciát kölcsönözhet egy-egy hamisítatlan nyári koktélhoz.

Az egyik lehetséges recept neve nem más, mint a Mint Spritz. Borzasztó egyszerű elkészíteni, hiszen nem kell hozzá más, mint 4 centiliter Finlandia Botanical Cucumber & Mint, illetve 1,2 deci Kinley Tonic. Tökéletes választás a nyárra.

A másik lehetséges finn italötlet neve Rose Spritz. Itt a kiindulási alapot 4 centiliter Finlandia Botanical Wildberry & Rose jelentheti. Amit 1,2 deci Sprite hozzáadásával tudunk csak igazán megbolondítani.

Ezek a finn italok tehát garantáltan nem fognak csalódást okozni. Mondhatni tökéletes választást jelenthetnek a nyári partik idejére, vagy akár egy-egy tikkasztó nap végén hazaérve a munkából, és megpihenve kicsit a kanapén.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago