Egyéb

ISKOLA UTCA – Hétfőtől újra járható!

Lassította az Iskola utca útburkolatának felújítását a napok óta tartó esős idő, de hétfőn már újra közlekedhetünk rajta – tudtuk meg Kovács Zoltántól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetőjétől.

Az útszakaszra új aszfaltburkolat került, kicserélték a csatornafedőket és a járdaszegélyeket is. A Modern Városok útfelújítási programjának keretében zajló beruházás kivitelezési munkáit a Swietelsky Kft. végezte. Mostanra a Kígyó utca, valamint a Kálistó és a Tulipán utcák felújításával is elkészültek, a régóta feldúlt Kádártai út befejezését április végére ígérik. A cég brigádjai tavaly több helyen is dolgoztak a városban, de mint köztudott, a befejezés december végére vállalt határidejét nem sikerült tartaniuk. A cég és az önkormányzat között tárgyalások folynak a kötbérigény jogosságának elismerésére.

Remélhetőleg több szerencsénk lesz azzal a másik két kivitelezővel, amelyek régóta bevált útépítő partnerei az önkormányzatnak. A Colas Zrt. csapata már megkezdte a Rózsa utca ivóvízhálózati rekonstrukcióval egybekötött felújítását, és hamarosan a Viola utcának is nekiállnak. Ezek befejezésének szerződésben rögzített határideje augusztus 9. A Strabag Kft. az Akácfa és a Batthyány utcák felújítására szerződött. A munkaterület átadására hamarosan sor kerül, attól számított százhúsz napon belül, tehát valamikor augusztus vége felé kell elkészülniük.

Kovács Zoltán elmondta még, hogy elő van készítve egy újabb, 200 milliós útfelújítási csomag is. Ezt már nem a Modern Városok támogatásával, hanem saját forrásból kívánja az önkormányzat megvalósítani. A közbeszerzési eljárást az áprilisi közgyűlés döntése után indítják el.

Fotó: Veszprémkukac

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago