Categories: Közélet

INGATLANPIAC – Élmezőnyben a veszprémi lakásárdrágulás

Már ott is drága, ahol eddig olcsó volt, mert a lakásárak nagyobb mértékben emelkedtek (és sehol sem csökkentek) azokban a térségekben, illetve településeken, ahol eddig kedvezőbb áron lehetett lakóingatlanhoz jutni – olvasható az OTP legfrissebb Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.

Az összegzés a NAV idei első háromnegyed éves ingatlanforgalmi adatai alapján készült.

Zalában, Tolnában és Baranyában volt a legnagyobb arányú, 15 százalékot meghaladó árnövekedés, de mindjárt utánuk Csongrád és Veszprém megye következik. Országos szinten 13 százalékos átlagár növekedés volt tapasztalható, és ami újszerű: a községekben is eléri a 10 százalékot. Lakástípusokat tekintve az önálló házak drágultak a legjobban, 16 százalékkal, míg a tégla- és panellakásokért 2017-ben 11, illetve 13 százalékkal kellett többet fizetni. A lakótelepi otthonok négyzetmétere országos átlagban meghaladja a 225 ezer forintot.

Az elemzésben külön kitérnek a megyeszékhelyekre. Közülük 23 százalékos drágulással Zalaegerszeg vezet, majd Veszprém (21), Szeged (20) és Pécs (19) következik. Lakásvásárláskor a már az eddig is drága Győrben kellett a legtöbb kiadással számolni, ott egy négyzetméter idén átlagosan 267 ezer forintba került. Debrecenben és Kecskeméten valamivel 250 ezer fölött, Veszprémben és Székesfehérváron kicsivel 250 ezer alatt köttettek meg az adásvételi szerződések. Salgótarján, Miskolc és Szolnok továbbra is a legolcsóbb városok Magyarországon.

Forrás: portfolio.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago