Így használhatod ki maximálisan azt, amire valójában képes a robotporszívód

A modern iRobot robotporszívók okostelefon segítségével wifi hálózathoz csatlakoztathatók. Az egyik fő előnye ennek az, hogy a csatlakozás megtörténte után az iRobot központi szervere folyamatosan megkapja a robot szoftverének legfrissebb változatát.

Ha pedig szeretnéd, lehetőséged van az alkalmazás segítségével arra is, hogy akkor is beüzemeld a robotporszívót, ha épp nem vagy otthon. Váratlan vendégek érkeznek hozzád, és a reggeli után nem tudtad felseperni a morzsákat a padlóról? Semmi gond, hiszen ezt a műveletet távolról is el tudod végezni.

Természetesen a porszívó robot wifi hálózat nélkül is működőképes. Ebben az esetben viszont manuálisan kell indítani, és persze a frissítéseket sem fogja megkapni. Nem fogod tudni használni az olyan funkciókat sem, mint az időzített indítás vagy a távoli vezérlés.

Az alkalmazás használata nem bonyolult

Az iRobot Home app letöltése és telepítése sem komplikált. Egyaránt installálható iOS és Android alapú okostelefonokra. Az inicializálás alkalmával néhány felhasználó nehézségekbe ütközött. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhetők a kellemetlenségek.

Fontos leszögezni, hogy iOS esetén legalább 9-es, Android esetén pedig 4.4-es verzióra van szükség, hogy az iRobot Home app jól működjön. A kapcsolódás előtt a robot töltőállomását a fal mellé kell tenni, és biztosítani kell a porszívó robot számára, hogy oda is tudjon találni, magyarán ne legyen az útjában fizikai akadály. Fontos még ellenőrizni azt is, hogy megfelelő legyen a wifi lefedettség is a szoba azon területén.

A robot üzembe helyezése

A fentieket követően a robot alján lévő sárga színű fóliát ki kell húzni. Ezzel aktiválásra kerül az akkumulátora. Ki kell venni a portartályban található védőpapírt, feltéve, hogy van benne.

Amennyiben a robotporszívó a töltőállomáson van, akkor a Clean gomb felett egy akkumulátor ikon villog narancssárga színnel. Ekkor töltődik az aksija. Amikor a narancssárga ikon zöldre vált és folyamatosan világít, az azt jelzi, az akku teljesen fel van töltve.

Energiatakarékossági okokból a robotok jelzőfényei egy percig világítanak. Ha kíváncsi vagy, mi éppen a státusza, akkor röviden meg kell nyomni a Clean gombot, és máris kijelzi azt a készülék újabb egy percen keresztül.

Néhány szó a kapcsolódásról és az extra lehetőségekről

Ha elindítod a telefonodon az appot, akkor nincs más dolgod, mint követni az utasításokat a kapcsolódás érdekében. Adhatsz nevet is a robotodnak, majd kiválaszthatod a wifi hálózatot. Meg kell adnod a wifi jelszavát is.

Bár az iRobot Home applikáció sok funkcióra használható, érdemes az IFTTT alkalmazást is telepíteni. Ez ugyanis extra funkciókra teszi képessé a robotporszívót. Az egyik beállításnak köszönhetően a robot automatikusan elkezd takarítani, ha bizonyos távolságra megyünk az otthonunktól. Ezenfelül beállítható az is, hogy a porszívó automatikusan hagyja abba a működését, amíg telefonálunk.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago