Categories: Közélet

HÚSZEMELETES – Hova lett a választási ígéret?

Megújul a húszemeletes, 2016 őszére kész lesznek a munkálatokkal – ez hangzott el a 2015-ös időközi választási kampányban Némedi Lajos és az akkori illetékes államtitkár sajtótájékoztatóján. Az ígéret immáron kétéves lett, a tervezett befejezés óta több hónap telt el, de egyelőre nyomát sem látni bármiféle felújításnak.

Éppen emiatt interpellációval fordul a polgármesterhez Hartmann Ferenc. A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője a január 26-ai közgyűlésen vár választ Porga Gyulától. Az önkormányzati képviselő emlékeztet, a Fidesz (és persze a párt jelöltje, Némedi Lajos alpolgármester) azzal kampányolt, hogy az uniós forrásból megvalósuló, hetvenszázalékos energiamegtakarítást eredményező fejlesztés magában foglalja a komplett energetikai felújítást, a külső szigetelést, a fűtés-hűtés és a vízellátás korszerűsítését. Mindezt ráadásul mintaprogramként aposztrofálta a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős akkori államtitkár. Akkor elhangzott az is, a beruházás költsége várhatóan 500 millió és 1 milliárd forint között lesz.

Hartmann Ferenc arra kíváncsi, mikor fog egyáltalán elkezdődni a felújítás, mert most sajnos úgy tűnik, hogy a sokadik ígéret is csak kampányfogás maradt. Úgy véli, a beruházás nem halogatható tovább, és a városnak is felelőssége van az épület rekonstrukciójában. Éppen ezért azt kérdezi a polgármestertől, miért nem valósult meg a beígért mintaprogram, valamint mit tud és mit készül tenni az önkormányzat a mielőbbi fejlesztés érdekében.

drahos

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago