Kultúra

HOLTSZEZON – Zene és sokféle irodalom

Időben regisztráljon, aki szeretne bejutni a Holtszezon valamelyik regisztrációhoz vagy jegyvásárláshoz kötött programjára, mert a szűk helyszíneken gyorsan fogynak a helyek! A harmadik Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál február 22-étől 25-éig várja a közönségét.

A Holtszezon igyekszik kikerülni a Balaton környékének turizmus szempontjából legkedveltebb hónapjait, ezért februárban várja az irodalom- és zenekedvelőket. Az idei fesztiválon a sci-fi, a krimi, a fantasy és a thriller lesznek terítéken.

A szervezők nem feledkeztek meg egy fontos évfordulóról sem: Sziveri János költő idén lenne hetvenéves. Rá emlékezik a Papírkutyában február 23-án, pénteken a Sziveri70 című esten Ladányi István, Fenyvesi Ottó és Pintér Viktória. A költő műveiből Vecsei H. Miklós olvas fel.

A fesztiválon fellépő írók névsora is impozáns: Háy János, Grecsó Krisztián, Varró Dániel, Lackfi János, Nemes Z. Márió, Jászberényi Sándor. Idén kiemelt szerep jut a Platon Karataev együttesnek, amely három napra „kibéreli” a Foton mozitermét. Több vendég érkezik majd hozzájuk (ifj. Vidnyánszky Attila, Székely Ákos, Topolánszky Tamás, Szász Zsófi), lesz albumkibeszélés, lemezhallgatás. Balla Gergely, a Platon Karataev tagja dalszövegíró workshopot tart.

A 30Y lemezbemutató koncertet tart az Expresszóban, és ezen kívül is rengeteg koncert közül válogathat a közönség. A workshopok, kötetbemutatók felsorolását is mellőzzük, mert az érdeklődők minden információt megtalálnak a rendezvény honlapján.

A Holtszezon helyszínei: Fricska, Foton kávézó, Foton mozi, Terem, Wine & Winyl, Papírkutya, Expresszó, Incognito, Füge Liget, Íródeák.

A vezető képen Vecsei H. Miklós színművész egy korábbi Holtszezon fesztiválon. Fotó: Kovács Bálint

Révész Erika

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago