Hogyan szabaduljunk meg az évek alatt felgyűlt lomtól?

A legtöbb ember hajlamos arra, hogy nehezen válik meg egy-egy holmitól még akkor is, ha azt már nem tudja használni. Kertes családi házban még könnyebb ezeket a dolgokat elraktározni, de a lakótelepi lakások tárolói, beépített szekrényei is remek búvóhelyül szolgálnak ezeknek a tárgyaknak.

Mindaddig nem is vagyunk hajlandóak tudomást venni róluk, míg ki nem túrnak bennünket otthonunkból, esetleg fel kell újítanunk a lakást, vagy pedig elköltözünk. Ilyenkor meglepve nézegetjük a régmúltat és azon tanakodunk, hogy mi legyen velük?

Lomtalanítás nem csak évente egyszer van!

Sokan nem tudják, hogy felesleges az évi nagy lomtalanítást úgy várni, mint a Messiást, hiszen a Promove lomtalanítási szolgáltatása által lehetőségünk van házhoz jövő lomtalanításra, amit bármikor megrendelhetünk, amikor csak szükségünk van rá.

Így aztán egyáltalán nem probléma, ha éppen költözünk vagy felújítunk, és nincs hová tenni a kimustrált tárgyainkat, mivel ezzel a szolgáltatással bármikor megszabadulhatunk tőlük.

A költözés egy megújulás is!

A költözés egy igen összetett folyamat, felfoghatjuk akár egy számvetésnek is, hiszen életünk minden egyes eddig összegyűjtött dolga át fog menni a kezeink között. Éppen ezért nincs is jobb apropója a lomtalanításnak, mint az, amikor egy új lakásba költözünk. A pakolás során átnézhetjük ruháinkat, használati tárgyainkat és kiválogathatjuk azokat, amikre már nincs szükségünk, amiket nem fogunk magunkkal vinni.

Sok, számunkra értékes tárgy képezi a tulajdonunkat, de sok olyan dologgal is rendelkezünk, melyre ránézve nem érzünk különösebb pozitív érzelmet, vagy egyenesen rossz érzésünk támad. Nincs is jobb apropó, mint a költözés, ha meg szeretnénk ezektől válni, márpedig, ha nem okoznak örömet, akkor miért tartogatjuk őket?

Ezeken kívül ott vannak az elromlott, eltört, elavult, kinőtt, kihízott, kifogyott, ronda, sérült, elkopott tárgyak, amiket vagy valami kiemelt helyen voltunk kénytelenek nézegetni eddig, vagy pedig a tároló mélyéről kerültek a felszínre hosszú évek homályából. Ezeket se vigyük magunkkal, teljesen felesleges tovább tárolni őket!

Hová tegyük a fenti dolgokat?

Itt kezdődik az igazi dilemma. Amikor kipakolta a tárolót, a beépített szekrényt, az alsó épületet vagy a padlást, akkor keményítse meg kissé a szívét és kezdje meg a válogatást. Azokat a dolgokat, melyek hibátlanok vagy megjavíthatók, mindenképpen próbálja meg újrahasznosítani, vagyis adja el, ajándékozza el, ajánlja fel rászorulóknak vagy a helyi charitynek. Egyes tárgyak lehetnek gyűjtők kedvencei, ezért ezeket tegye fel tematikus csoportokba, hátha valaki lecsap rájuk.

Az elromlott, eltört, használhatatlan dolgokat azonban mindenképpen a lomok közé tegye és a kilyukadt ruhákat se adja tovább! Kérjen lomtalanítási szolgáltatást és örüljön a felszabadult helynek!

A lomtalanítás egy kiváló lehetőség ahhoz, hogy helyet szabadítson fel, vagy lakásfelújítás után elszállíttassa régi bútorait. Éljen vele és szabaduljon meg a felesleges kacatoktól!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago