Ha nyomtatni akarunk, mindig van valami probléma, de miért?

Ahelyett, hogy egy teljes oldalt nyomtatna ki, a nyomtatógomb ismét villog, és egy újabb hibaüzenet jelenik meg. Valami baj van, de fogalmunk sincs, mi az, és ez történik minden alkalommal, amikor megpróbáljuk használni az irodai nyomtatót, vagy legalábbis minden második esetben. Mi lehet ennek az oka?

Mindannyian ismerjük az érzést

Az irodában akarunk dolgozni, de valamiért a nyomtató utál minket, és folyton bemondja az unalmast, amikor nyomtatnia kellene, így állandóan elakadunk és az egész feladatvégzést lassítja. Ilyenkor nincs más választás, mint feltenni a “milyen nyomtatót vegyek” kérdést, és megnézni a megoldási lehetőségeket a TechOffice oldalán.

Meg kell nyugodni, a nyomtató nem utál minket, de ezt valószínűleg mi is tudjuk mélyen legbelül. Ha rendszeresen problémáink vannak a nyomtatással, akkor lehet, hogy egy lépést kifelejtettünk, amit el kell végezni, vagy a gép nincs megfelelően beállítva, vagy egyszerűen nem bírja azt a terhelést, ami nap mint nap éri.

A túl kevés vagy a túl sok használat is lehet probléma

Az átlagos, otthoni használatra tervezett nyomtató napi néhány oldalt tud kezelni. Ha egy ilyen gép kerül be irodai környezetbe, akkor egyáltalán nem kell csodálkozni, ha szinte “izzad” munka közben és előbb-utóbb egyszerűen megadja magát. Túlmelegszik, túlterhelődik vagy egy időre “szünetet tart”. Aztán újra működni kezd, mintha mi sem történt volna, majd aztán ismét leáll. Természetesen csak akkor áll le, amikor tényleg nyomtatni kell.

Az sem jó dolog, ha egy nagy igénybevételre tervezett nyomtatót nem használnak sokat. Egyszerűen kiszárad és nem tudja elvégezni a feladatát. Ezért fontos, hogy a megfelelő nyomtatót válasszuk az adott feladathoz, amit szeretnénk elvégeztetni vele.

Más okok is lehetnek a háttérben

Természetesen nem csak a használat gyakorisága befolyásolja azt, hogy a nyomtatónak éppen van-e kedve dolgozni vagy sem. Ha irodáról van szó (de egy kisebb családban is előfordulhat), akkor van esély arra, hogy mindenki másképp állítja be az eszközt. Konkrétan ez az egyik leggyakoribb oka annak, ha a nyomtatás nem kezdődik el, hogy nem a megfelelő paraméterek vannak beállítva. Ha nyomtatni szeretnénk, az első feladat mindig az, hogy ellenőrizzük a beállításokat.

További ok lehet még az is, ha nem éppen egy “mai csirke” található az irodában. Semmi sem él örökké, ez a nyomtatókra pedig kifejezetten igaz. Olykor már a gép hangjából is meg lehet ítélni, ha a végét járja, de ha tudjuk a pontos életkorát és azt látjuk, már rég elmúlt 8-10 éves, akkor tényleg ideje egy újat beszerezni. 

Ha a nyomtató gyakran leáll, annak sokszor nem a minőség a valódi oka, hanem az előbb felsoroltak közül valamelyik. Általában vagy már idős az eszköz, vagy nem rendeltetésszerűen használják. Ilyenkor érdemes újat beszerezni, de ekkor már jobb alaposan átgondolni, hogy melyiket választjuk.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago