Sport

FUTBALL – Tönkretett születésnap

A hazai futballtörténelem újabb fekete lapját a Diósgyőr NB II.-es labdarúgócsapatának kapusa írta példátlanul buta, mogorva viselkedésével. Amire aztán még a vereséget szenvedett együttes edzője is rákontrázott. Tönkretették egy kisfiú születésnapját.

A magyar bajnoki mérkőzéseken – nem csak futballban – szép gesztus, hogy a családtagok, hozzátartozók kezdőrúgást/kezdődobást ajándékoznak például születésnapra. Méghozzá csak nagyon drágán lehet hozzájutni ehhez az ünnepélyes pillanathoz. Az is egyre gyakrabban előfordul, hogy a kedvenc csapat mezében az ünnepelt gyerekek a félpályától a kapuig vezetik a labdát és a szurkolók hangos ünneplése, ovációja közben gólt lőnek. Ami hatalmas örömöt, további motivációt is jelenthet a kezdőrúgást végzőnek.

 Ez volt a terv és elképzelés az MTK–Diósgyőr NB II.-es rangadó szünet utáni folytatásában is. Varga Énok megindult a kapu felé, de lövését kivédte Senkó Zsombor. És az újrázásból sem engedte a kisfiúnak, hogy gólt rúgjon. Példátlan rosszindulat egy felnőttől egy kisfiúval szemben. Erre még rákontrázott a DVTK edzője, Kuznyecov Szergej is a sajtótájékoztatón, amikor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „rúgjon az MTK-nak gólt a gyerek”.

A történet alaposan kiverte a biztosítékot a hazai futballtársadalomban. Ezt érezhették a diósgyőri klub vezetői is, mert kárpótlásul meghívták Énokot és csapattársait is az egyik DVTK-meccsre, amit a család elfogadott. Az ünnepet tönkretevő kapus sajnálja a történteket és kárpótlást ígért az MTK-s futballistapalántának. (forrás: mtkbudapest.hu)

Remélhetőleg a diósgyőri szurkolók is érzik, hogy a csapat hálóőre nagyot hibázott.

Íme, a videó a történtekről:

Donát Tamás

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago