Közérzet / Sport · 2023.03.14.

FUTBALL – Tönkretett születésnap

A hazai futballtörténelem újabb fekete lapját a Diósgyőr NB II.-es labdarúgócsapatának kapusa írta példátlanul buta, mogorva viselkedésével. Amire aztán még a vereséget szenvedett együttes edzője is rákontrázott. Tönkretették egy kisfiú születésnapját.

A magyar bajnoki mérkőzéseken – nem csak futballban – szép gesztus, hogy a családtagok, hozzátartozók kezdőrúgást/kezdődobást ajándékoznak például születésnapra. Méghozzá csak nagyon drágán lehet hozzájutni ehhez az ünnepélyes pillanathoz. Az is egyre gyakrabban előfordul, hogy a kedvenc csapat mezében az ünnepelt gyerekek a félpályától a kapuig vezetik a labdát és a szurkolók hangos ünneplése, ovációja közben gólt lőnek. Ami hatalmas örömöt, további motivációt is jelenthet a kezdőrúgást végzőnek.

 Ez volt a terv és elképzelés az MTK–Diósgyőr NB II.-es rangadó szünet utáni folytatásában is. Varga Énok megindult a kapu felé, de lövését kivédte Senkó Zsombor. És az újrázásból sem engedte a kisfiúnak, hogy gólt rúgjon. Példátlan rosszindulat egy felnőttől egy kisfiúval szemben. Erre még rákontrázott a DVTK edzője, Kuznyecov Szergej is a sajtótájékoztatón, amikor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy „rúgjon az MTK-nak gólt a gyerek”.


A történet alaposan kiverte a biztosítékot a hazai futballtársadalomban. Ezt érezhették a diósgyőri klub vezetői is, mert kárpótlásul meghívták Énokot és csapattársait is az egyik DVTK-meccsre, amit a család elfogadott. Az ünnepet tönkretevő kapus sajnálja a történteket és kárpótlást ígért az MTK-s futballistapalántának. (forrás: mtkbudapest.hu)

Remélhetőleg a diósgyőri szurkolók is érzik, hogy a csapat hálóőre nagyot hibázott.

Íme, a videó a történtekről:

Donát Tamás






Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]