Categories: Sport

FUTÁS – Négy aranyat hozott a VEDAC-os sebességváltó

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a VEDAC futó szakága a váltóbajnokságon, a négy bajnoki címnél csak az ARAK tudott többet szerezni.

Június első vasárnapján Zalaegerszegen rendezték meg az idei év váltóbajnokságát, ahol a VEDAC közel negyvenfős csapattal állt rajthoz. A Kungl József, Koós-Hutás László és Szemán János által összeállított váltók a vártnál is jobb eredményeket produkáltak. Összesítésben egyedül az ARAK tudta megelőzni a VEDAC-ot öt bajnoki címmel, a második helyen a VEDAC két patináns klubbal, a Budapest Honvéddal és a Vasassal osztozott.

A megszerzett öt dobogós helyezésből négy bajnoki címnek örülhetett a VEDAC. A serdülő lányok három elsőséget is begyűjtöttek: a 4×100 méteres váltó Könyves Kitti–Fekete Júlia–Vadászi Bíborka–Poharánszki Anna összeállításban, 48.51 másodperces eredménnyel győzött, a 4×300 méteres váltó Vadászi Bíborka–Torda Csenge–Könyves Kitti–Fekete Júlia összeállításban (2:52.66) szerzett bajnoki címet. A serdülő lányok harmadik elsőségét a 4×800 méteres váltó szerezte, a Szemán Kitti–Tóth Eszter–Arnhoffer Kata–Rédling Renáta alkotta négyes időeredménye 9:46.12 volt.

Nagy meglepetést okozott a 4×1500 méteres ifjúsági fiú váltó, mely Honti Marcell–Miskey Bendegúz–Páll Sebestyén–Edvy András felállásban 18:11.00-t repesztett, megszerezve a csapat negyedik aranyát.

Második helyen ért célba az újonc leány 4×600 méteres váltó. A Hamerli Csenge–Gál Titanilla–Németh Dóra–Szemán Kata összetételű négyes 7:21.91-es eredményt teljesített.

Épphogy lemaradt a dobogóról, és negyedik helyen végzett a junior női 4×800 méteres váltó Bálint Laura–Koós Réka–Kasza Júlia–Gál Fanni (10:42.88) és az újonc leány 4×100 méteres Szemán Kata–Zsoldos Eszter–Németh Dóra–Gál Titanilla (55.18) felállásban. A felnőtt férfi 4×200 méteres váltó pedig ötödik (1:32.86) lett a Vadászi Viktor Ákos–Páter Dániel–Balogh Zsombor–Szigeti Csongor Barnabás alkotta csapattal.

Nagyon büszkék vagyunk az eredményekre, melyek jelzik, hogy futó szakágunk egy magasabb sebességi fokozatba váltott. Külön érték, hogy nagyon fiatal csapatunk érte el ezeket a sikereket, rájuk lehet építeni a következő évtized munkáját – értékelt Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója, majd elmondta azt is, hogy helyén kell kezelni ezt a sikert, nem szabad hátradőlni, hanem továbbra is megfelelő alázattal, egy erős közösségként kell dolgozni, melyben nagyon jó partner az edzői stáb.

Júniusban kezdetét veszi a korosztályos országos bajnokságok sora, és alig egy hónap múlva, július 6-án rendezi meg a VEDAC a hagyományos Balaton Bajnokságot.

Ifik, 4×1500
Serdülők, 4×100
Serdülők, 4×300
Serdülők, 4×800

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago