Életmód

FUTÁS KÖZBEN – Veszprémi szösszenetek

Mikor máskor, mint ezúttal is futás közben fedeztem fel pár klassz dolgot a városban. Majd elmondom azt is legközelebb, miért annyira jó és fontos futni, de az biztos, hogy megfigyelni, meglátni, észrevenni, gondolkodni futás közben lehet a legjobban.

Szóval egy újabb vasárnapi futás alkalmával újabb, nagyon szuper dolgokat fedeztem fel Veszprémben. Két apróság, de milyen fontos apróság.

Igazán szép missziója egy fának, ha kisgyerekek hintáznak rajta

Az első: a História-kert környékéről indulva a Rézsűs játszótér előtt a hídnál egy hatalmas gesztenyefa áll, rajta egy hintával. Milliószor elmentünk, rollereztünk, futottunk erre a játszótérre jövet-menet, a fa ágára kötözött hinta viszonylag új lehet. Semmi extra, mégis amikor elfutottam mellette egy cuki kiskölyök vigyorgó arcát látva, háttérben a patakkal meg a várral, arra gondoltam: igazán szép missziója egy gesztenyefának, ha kisgyerekek hintáznak rajta. Már csak azért is, mert az agyondizájnolt és kitalált (egyébként szuper) játszóterek mellett végre valami természetes, valami igazi.

Az ivókút a nagy kánikulában kifejezetten életmentő

Ugyanezen futás alkalmával a vár alatti sétaúton haladva a változatosság kedvéért nem a Laczkó-forrás felé vettem az irányt, hanem a Rovaniemi lépcsőn felfutottam a Gulya-dombra. Viszonylag régen tettem ezt meg, úgyhogy az állatkert melletti murvás úton haladva először csak egy kukának örültem meg.  Végre nem kell tovább szorongatnom a használt papírzsepimet, majd kitörő lelkesedéssel fogadtam a kukához tartozó teljes infrastruktúrát is: vécék, ivókút – ami a nagy kánikulában kifejezetten életmentő volt. Szóval, a futók, kirándulók, túrázók, gyerekkel játszótérre igyekvők nevében mondom: hiánypótló volt, nagyon kellett, remélem, vigyáz rá mindenki.

Hiánypótló WC – így teljes az infrastruktúra

Mondom én, már csak ezért is érdemes futni 😊

Kiss Nikolett

Fotók: a szerző

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago