Categories: Kultúra

FELHÍVÁS – Múzeumi foglalkozásokra jelentkezhetnek a gyerekek

A Laczkó Dezső Múzeum – hagyományosan – az általános iskolás felső tagozatos korosztály számára múzeumi ifjúsági szakkört hirdet, és első alkalommal várja a jelentkezéseket a múzeumi vizuális tanodába.

A múzeumi ifjúsági szakkör egész évben 12 alkalommal kínál ismeretterjesztő foglalkozásokat a tudomány és a művészet témakörében. Az Ifjú Muzeológusok Körének leendő tagjai játékos, interaktív, élményszerű módon ismerkedhetnek meg a múzeumban folyó tudományos munkavégzéssel, a gyűjteményekkel, kiállítóhelyekkel. A szakkört szerdai napokon tarják 14.30-tól16 óráig. A foglalkozásokon múzeumpedagógusok és szakmuzeológusok foglalkoznak a gyermekekkel.

Jelentkezni szeptember 15-éig a szakkör vezetőjénél, Király András múzeumpedagógusnál lehet a kiraly@ldm.hu e-mail címen, vagy a 20 548 4031-es telefonszámon. A szakkörön való részvétel ingyenes, a diákokat kizárólag a balácai utazási költség terheli.

A múzeumi vizuális tanosa ingyenes, 30 alkalmas kreatív, alkotó szakkör 3-6. osztályos, általános iskolás diákok számára (15 fő), heti rendszeres foglalkozásokkal, alkalmanként hétvégi programokkal.

A foglalkozások (művészettörténeti és muzeológiai ismeretek, restaurátori műhelymunka, kreatív alkotófeladatok, festés, rajzolás) csütörtökönként 14.30-tól folynak a múzeum tanulmányi raktárában (Török Ignác utca 5.) Sipos Anna művészettörténész és Hajdu Franciska kulturális menedzser vezetésével, de lesznek műterem- és múzeumlátogatások, valamint csoportos záró kiállítás az elkészült alkotásokból. Az első foglalkozást szeptember 14-én, csütörtökön 14.30-kor tartják.

Jelentkezés és bővebb információ Hajdu Franciska kulturális menedzsernél: hajdufranciska@ldm.hu, 20 5486 325.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago