Kultúra · 2017.09.08.

FELHÍVÁS – Múzeumi foglalkozásokra jelentkezhetnek a gyerekek

A Laczkó Dezső Múzeum – hagyományosan – az általános iskolás felső tagozatos korosztály számára múzeumi ifjúsági szakkört hirdet, és első alkalommal várja a jelentkezéseket a múzeumi vizuális tanodába.

A múzeumi ifjúsági szakkör egész évben 12 alkalommal kínál ismeretterjesztő foglalkozásokat a tudomány és a művészet témakörében. Az Ifjú Muzeológusok Körének leendő tagjai játékos, interaktív, élményszerű módon ismerkedhetnek meg a múzeumban folyó tudományos munkavégzéssel, a gyűjteményekkel, kiállítóhelyekkel. A szakkört szerdai napokon tarják 14.30-tól16 óráig. A foglalkozásokon múzeumpedagógusok és szakmuzeológusok foglalkoznak a gyermekekkel.


Jelentkezni szeptember 15-éig a szakkör vezetőjénél, Király András múzeumpedagógusnál lehet a kiraly@ldm.hu e-mail címen, vagy a 20 548 4031-es telefonszámon. A szakkörön való részvétel ingyenes, a diákokat kizárólag a balácai utazási költség terheli.

A múzeumi vizuális tanosa ingyenes, 30 alkalmas kreatív, alkotó szakkör 3-6. osztályos, általános iskolás diákok számára (15 fő), heti rendszeres foglalkozásokkal, alkalmanként hétvégi programokkal.

A foglalkozások (művészettörténeti és muzeológiai ismeretek, restaurátori műhelymunka, kreatív alkotófeladatok, festés, rajzolás) csütörtökönként 14.30-tól folynak a múzeum tanulmányi raktárában (Török Ignác utca 5.) Sipos Anna művészettörténész és Hajdu Franciska kulturális menedzser vezetésével, de lesznek műterem- és múzeumlátogatások, valamint csoportos záró kiállítás az elkészült alkotásokból. Az első foglalkozást szeptember 14-én, csütörtökön 14.30-kor tartják.

Jelentkezés és bővebb információ Hajdu Franciska kulturális menedzsernél: hajdufranciska@ldm.hu, 20 5486 325.


[fbcomments]