Categories: Közélet

EURÓPAI UNIÓ – Jön a digitális és zöld átállás

Az Európai Bizottság tavasszal – digitális zöld fordulat címmel – új uniós iparstratégiát jelentett be, amiről elkészült a vitaanyag is. Mindezt egy olyan időszakban, amelyben az EU olyan kihívásokkal néz szembe, mint a migránsválság és koronavírus-járvány.

A stratégia célja, hogy fenntartsa Európa versenyképességét és stratégiai autonómiáját, elősegítse a kontinens klímasemlegessé tételét és digitális jövőjének megtervezését, továbbá akadálymentesebbé tegye a belső piaci folyamatokat. A stratégia fontos elemeként felülvizsgálják az unió versenyszabályait, így segítve az európai vállalkozásokat az Egyesült Államok technológiai óriásvállalatai és a kínai állami támogatással rendelkező riválisok elleni globális versenyben.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, mindennél fontosabb a zöld és digitális átmenet, ezért az unió mindent megtesz a folyamat támogatása érdekében. Ennek keretében segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy élen járjanak a kettős átállásban.

Okvetlenül szükséges az egységes piacon okozott torzító hatások kiküszöbölése, az uniós közbeszerzésekhez és finanszírozáshoz való külföldi hozzáférés kezelése érdekében.

A digitális és zöld stratégiával kapcsolatos jogalkotás 2021-ben várható.

Bővebben a témáról itt.

 

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago