Sport

Építkezhet a Telekom Veszprém

Mivel a Telekom Veszprém az év elején bekerítette saját magát az edző és a játékosok szerződésének meghosszabbításával, egyértelmű volt, hogy a mai sajtótájékoztatón nem lesznek, nem lehetnek szenzációs bejelentések.

Egyszerűen azért, mert a meghatározó tudású szakemberek és a kézilabdázók elfogytak a piacon.

Így abszolút nem volt meglepetés, hogy mostantól a már korábban kiszivárgott edzőkettős, Momir Ilić és Gulyás Péter vezeti a szakmai munkát az együttesnél. Vagyis a Telekom Veszprém kézilabdacsapat házon belül megoldotta a kérdést. Hiszen a veszprémi akadémián dolgozó, NB I.-es és nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező duónak kell rendbe hozni az együttest, ahogyan azt Nagy László szakmai igazgató mondta: „az építkezés jegyében”.

Ebből az is egyértelművé vált, hogy a Bajnokok Ligájában nincs semmilyen elvárás a csapattal szemben. Ráadásul az a nyolcas csoport, amelybe sorsolták a veszprémieket (Veszprém, Kielce, Párizs, Flensburg, Barcelona, Portó, Zaporozsija, Bukarest), még békeidőben is gondokat okozhatna a Final Fourba jutásért vívott csatákban, hát még a jelenlegi helyzetben.

A játékoskeretben történt változások is ezt támasztják alá, hiszen Markussen, Siskarjov és Borozan távozásával több, akadémián nevelkedett ifjú játékos kaphat lehetőséget a bizonyításra. Ők persze még nem kész játékosok, de az új edzőpáros mindent tud róluk, és fokozatosan beépíthetők lesznek az együttesbe.

Amikor két héttel ezelőtt szinte egyértelművé vált, hogy az Ilić–Gulyás-kettős kapja a megtisztelő megbízatást, sokan legyintettek, és még a vicckategória minősítést is megengedték maguknak. Kétségtelen, hogy az akadémiáról érkező szakvezetők nullkilométeres edzőkként kezdhetik karrierjüket a felnőttek versengésében. Ám Ortega, Sabaté és a legutóbbi tréner, David Davis is így indult. Mindegyikük FF 4-be és ráadásul döntőbe is kormányozta a Telekom Veszprémet. Most viszont ez egyáltalán nem kitűzött cél, így aztán nyugodtan lehet koncentrálni a hazai feladatok sikeres teljesítésére. Egy mondatban összefoglalva a lényeget: építkezhet az Építők.

A csüggedőknek pedig legyen példa, hogy García Parrondo a Budakalász(!!!) volt játékosaként ült a szétesőben lévő Vardar Szkopje kispadjára és nyert BL-t, Filip Jícha pedig a Kielt vitte a csúcsra a legrangosabb nemzetközi kupában, hasonlóan elsőéves „tanoncként”. Szintén nulla edzői tapasztalattal a nagy csapatok elit mezőnyében. Adjuk meg az esélyt az új párosnak! Hiszen kaptak három olyan évet a közös munkára, amilyet eddig még senki sem a klub 44 éves történetében. Mármint, hogy nincs eredménykényszer a nemzetközi kupában…

Donát Tamás

A Telekom Veszprém új vezetőedzője Momir Ilić (balról), segítője pedig Gulyás Péter. Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago