Categories: ÉletmódSport

ELŐADÁS – Sportolók megfelelő táplálkozása

Érdekesnek ígérkező, ingyenes előadást tart március 18-án, szerdán 18 órakor a Pannon Egyetemen Kindl Gábor sporttáplálkozási szakértő, Magyarország hosszútávú triatlon bajnoka (1992), Hawaii Ironman résztvevő, a sporttáplálkozás és sportfrissítés legismertebb hazai szakértőinek egyike.

Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet (PE-TSI), a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) február 11-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.

Az együttműködés első lépéseként márciusban és áprilisban sportszakmai előadásokat tartanak a Pannon Egyetemen. A résztvevők számára ingyenes előadások nyitottak lesznek más sportklubok számára is, várják az érdeklődő sportolókat, edzőket, sportvezetőket, valamint a programok nyitottak a szabadidősportolók, a lakosság számára is.

Március 18-án Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? címmel Kindl Gábor tart előadást, március 25-én sportpszichológiai témában, Téthelyzetben címmel Szilárdi Katalin, míg április 15-én dr. Béres Sándor mozgáselemzési módszerekről ad át ismereteket.

Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? Előtte, közben, utána? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Kindl Gábor, korábbi válogatott és sokszoros országos bajnok triatlonista, aki 1989 és 1992 között a VEDAC színeiben készült a triatlon futószámára Koós-Hutás László irányításával. Később már munka és család mellett 38 évesen futotta 2:35:39-es második legjobb maratoni idejét, mellyel a 2007-es maratoni OB-n harmadik helyezést ért el csapatban a VEDAC színeiben.

A sporttáplálkozás és sportfrissítés alapvető kérdéseinek megtárgyalása mellett szó lesz az <i:am> termékekről és az Enduraid frissítés-tervező mobil applikációról, mely a mindennapi sporttevékenység megtervezéséhez nyújt rendkívül hasznos segítséget.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago