Elindult az aHang választási kampánya

Az aHang, az előválasztásokon civil ellenőrként működő, illetve az előválasztás informatikai keretrendszerét adó országos hálózat elindította országjáró kampányát.

Ennek részeként az ország számos pontján, 20 településen, 40 pulttal hívják fel az emberek figyelmét a választások tétjére és fontosságára. Emellett több mint 2000 aHang aktivista regisztrált szavazatszámlálónak, valamint több száz önkéntes segíti a Nyomtassteis! mozgalom munkáját.

Már elérhető az aHang választásokkal kapcsolatos weboldala is ezen a linken.

Az online mozgósításhoz az aHang elkészített egy okostelefonon és tableten használható mobilizáló alkalmazást, amellyel néhány gombnyomással szavazásra buzdíthatjuk ismerőseinket. Emellett nagyon egyszerű és hasznos tippek is elérhetőek az oldalon a részvétel maximalizálásának érdekében. Ha valaki nem csak otthonról, hanem személyesen is részt venne a mozgósításban, annak több letölthető, nyomdakész anyag és számos gyors bekapcsolódási pont is rendelkezésére áll az oldalon.

A konkrét, kézzelfogható eszközök mellett egy rövid nyilatkozatban a civil szervezet összeszedte azokat az értékeket és célokat is, amik az aHang tagsága, 600 ezres követőtábora számára a legfontosabbak eddigi kampányaik, kérdőíveik, petícióik alapján. Közleményükben azt írják, “talán soha nem éreztük még ennyire fontosnak ezen értékek megvédését hazánkban. Meggyőződésünk, hogy többek között a különböző társadalmi csoportok ellen irányuló fizikai vagy verbális agresszió, egy ország tudatos megosztása, a párhuzamos valóságok felépítése mind hozzájárultak a mostani háborús konfliktus kialakulásához.”

A kampányhoz az elmúlt napokban néhány videó is készült arról, hogy a vidéki Magyarországon milyen problémákkal szembesülnek az emberek két választás között és közvetlenül a szavazás előtt. Az alábbi kérdésekre is keesik a választ:

Miért fontos, hogy mindig gyűlöljünk valakit?

50 ezer forintból tüzelőt kell-e venni vagy kaját?

Hogyan nőnek a milliárdosok, mint a gomba?

Még mindig meg lehet-e élni 47 ezer forintból?

A következő három hétben az aHang mintegy 1000 aktivistája országszerte azon fog dolgozni, hogy minél többen menjenek el választani Magyarországon. Fontos, hogy a választások végeredménye minél inkább tükrözze a voksolásra jogosultak többségének akaratát.

Fotók: aHang Veszprém megyei csoportja

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago