Sport

ÉLES JÓZSEF: Még inkább csapattá válunk!

A Fejér-B.Á.L. Veszprém szombaton már harmadik évét kezdi a férfi kézilabda NB I.-ben. Éles József klubja saját nevelésű és magyar fiatalokból épített együttes. A Magyar Kupa ezüstérem feljogosítja a csapatot, hogy nemzetközi porondon is megmutathassák tudásukat.

A Komló elleni bajnoki rajttal új fejezet kezdődik a klub életében.

– A legfontosabb, hogy még inkább csapatnak kell lennünk ebben az idényben, úgy, mint az elmúlt két évben is – fogalmazta meg az elvárások egyikét Éles József, aki az elmúlt idényben vezetőedzőként is gardírozta a fiatalokat.

A korábbi veszprémi kézilabdaikon elmondta, az sem könnyű, amikor csak két új játékos érkezik a keretbe. De ha heten jönnek és velük együtt kell egységes gárdát gyúrni a korábbi sikereket megalapozókkal, az erőt próbáló feladat.

– Meggyőződésem, hogy jól döntöttünk a távozók helyére igazoltak kiválasztásával – mondta Éles József. – Többségük fiatal, sikerre éhes kézilabdázó, és ami cseppet sem mellékes szempont, emberileg is tökéletesen illeszkednek a klub kialakított filozófiájához. Mert csak így lehet egységet képviselni a pályán. Fazekas Gergő távozásával, aki mozgatórugója, motorja volt az együttesünknek, érzékeny veszteség ért bennünket. Ezért szükség lesz mindenkitől a plusz impulzusokra.

 – A klub tulajdonosa elfogadja, hogy természetesen lesznek hibák, de azt kéri, elsősorban a pontosságon javítsunk. Türelemre, megértésre van szükség – mondta. Hozzátette, nem látja sem jobbnak, de rosszabbnak sem azt a keretet, amellyel elkezdik harmadik NB I.-es évüket a legjobbak mezőnyében tapasztalt, új edzőjükkel, Konkoly Csabával. Az ő és a szakmai stáb felkészültsége garancia lehet arra, hogy ismét kiharcolják az első osztályú tagság megtartását.

A szombati nyitányon, amit már mindenki nagyon vár, az ellenfél az NB I. középmezőnyének évek óta legrutinosabb riválisa, a Komló lesz. Ellenük már sok nagy csatát játszott a Veszprém. A győztes, jó rajt hihetetlenül fontos lenne az újjáépített csapat életében.

A klub vezetősége úgy döntött, egyelőre nem közvetíti élőben a hazai összecsapásokat, azok majd felvételről lesznek láthatók a YouTube-on.  

D. T.

Fotó: Cseh Péter

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago