Egy újfajta megoldás a padlóburkolásban – az SPC padló

Amikor padlóval szeretnénk lefedni valamelyik helyiséget, számos szempontot kell figyelembe vennünk, és szóba jöhet egy újfajta megoldás, az SPC padló is, amelynek jellemzőit nem árt szintén átolvasni, mielőtt döntenénk.

Mit jelent az SPC padló?

Az SPC kifejezés azt jelenti, hogy Stone Polymer Composit, azaz ásványi polimer kompozit, amely utal a különleges összetettségére. Mivel rendkívül sokoldalú típus és hihetetlen előnyökkel rendelkezik, ezért bármilyen helyiségben felhasználható. Nézzük végig a Gemini-Duo webáruház SPC padló kínálatát, és válasszuk ki a legmegfelelőbb változatot, amelyet szintén jellemeznek az alábbi tulajdonságok.

Ez az ásványi polimer kompozit gyakorlatilag egy olyan burkolat, amelyet kőőrleménnyel alapoznak meg, majd különböző adalékanyagokkal kombinálnak, ezzel létrehoznak egy rétegelt burkolatot, amely utánozza a természetes anyagok, mint például a fa vagy a kő megjelenését.

Milyen előnyei vannak az SPC padlónak?

Az SPC padlók minden körülmény között vízállóak, amelynek hatására ideális választás lehet fürdőszobába, konyhába és minden olyan helyiségbe, ahol a padló könnyen érintkezhet vízzel. Az SPC padló ezen tulajdonsága lehetővé teszi a könnyű tisztítást, és ezentúl nem kell aggódni a nedvesség okozta károsodásoktól.

Azokon a helyeken, ahol nehéz súlyok kerülnek rá a padlóra, szintén javasolt ez a változat, mert nagyon jól terhelhető. Ilyenek lehetnek pl. a munkahelyek. Az SPC padló egy különösen merev és kemény anyag. A merevsége miatt ellenáll a zsugorodásnak és a deformációnak, ezért hosszú távon is megőrzi eredeti formáját és állapotát a nagy súlyok alatt is.

Kopásállósága kiemelkedő

A terhelhetőségen túl a padlók legfontosabb tulajdonsága, amely alapján osztályozni szoktuk őket, az a kopásállóságuk. Az SPC padlók kiemelten jó értékekkel rendelkeznek, így hosszú éveken keresztül megőrzik eredeti megjelenésüket, ellenállnak az általános használatból eredő kopásnak. Ez a jellemző fontos szempont lehet azoknak, akik éttermekbe és hasonló rendezvények helyiségeibe keresnek burkolatot.

Az SPC padló nem csupán a különféle terheléseknek, hanem a levegő változékonyságának is ellenáll. Ez azt jelenti, hogy ha nagy a hőmérséklet és a páratartalom ingadozása, akkor sem kell tartani a padló púposodásától vagy más deformációs problémáktól.

Alacsony beépítési magasságú padlóról van szó

Az SPC padlónak vannak még további előnyös tulajdonságai is, mint amilyen az alacsony beépítési magasság. Ez különösen azokon a helyeken fontos, ahol már valamilyen felület van a helyiségben, és arra szeretnénk ráhelyezni az SPC padlót. Így elérhetjük azt, hogy nem lesz még a dupla borítás esetén sem magas a padló. Ez különösen jól jön pl. azokban a helyiségekben, ahol padlófűtést is szeretnénk telepíteni.

Az SPC padlók változatos, meleg hangulatú színekben otthonos hangulatot teremtenek. Válogathatunk a különféle famintázatok között. Ha kérdése van az egyes burkolási típusok kapcsán, érdemes megkérdezni a Gemini-Duo munkatársait.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago