Categories: Közélet

EBADTA – Igazi magyar kutyás történet

Ez egy kaki-kuka, aminek a kihelyezését – annak idején – a kutyások elégedettséggel nyugtázták. A neve úgy hülye, ahogy van, de legalább humoros és kacifántos, mint amilyen maga a kérdéses műtárgy. Nem várható el, hogy ezt a hercig kis zöldövezeti utcabútort mondjuk salakanyag-tárolónak, kutyagumi-tartónak vagy ebpiszok-doboznak nevezzem.

A városgazdák úgy értékelték, hogy a kuka által megoldódik a városszerte tomboló kutyaszar mizéria. A dolog működött is egy ideig. Zacskót kihúzni, áll a kuka alsó részén levő rés fölött, ahonnan egykoron ki lehetett rángatni egy műanyag zacsit, amibe belekerült a házi kedvenc frissen gyártott salakterméke. Eleinte volt zacskó, de miután még aznap ellopták – amikor heti egy alkalommal, szerdánként kihelyezték őket –, helyette műanyag „zsebkendő” került a tartályba, nyilván azzal a megfontolással, hátha nem kell a tolvajnak, mert semmire sem használható. Aztán azt is ellopták. Azóta a zsebünkben visszük a zacskót, mert így illik.

A kukás ügynek azonban nincs vége, csak az Erzsébet sétánynak, amelynek elején áll a kaki-kuka. Jön a kutyás zacskóstól, és neki a parknak. Várakozásának megfelelően a kedvenc elvégzi a nagydolgát, gazdi rutinosan felmarkolja a gőzölgő halmocskát, köt egy csomót a zacskón és – egyik kezében a póráz, másikban a kaki-szerzemény – tovasétál. Útközben lesi, keresi a következő kukát, alig várja, hogy megszabadulhasson a kellemetlen tehertől. Nem mintha az nehéz lenne, de mégis. Ugye értik? A zsebébe tegye? Hát nem igazán jó ötlet, de mi van, ha netán az orrát akarja megtörölni, vagy telefonálna, esetleg kezet rázna valakivel? Legfeljebb leteszi valahova a zacsit, hogy szabaddá tegye a kezét. Na, itt a megoldás: tegye le valahova. De hova?

Akármennyire is meresztgeti a szemét, újabb kutyakaki-kuka sehol a láthatáron. Na, akkor mi legyen? Vagy lóbálja hazáig, vagy visszafordul a kukás kiindulópontig, vagy bedobja a szemeteskukába (ahova tilos), esetleg a bokorba.

Nem csoda, hogy a kutyakaki-kukában ottjártunkkor csupán egyetlen csomag árválkodott.

Gombás Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago