Categories: Közélet

DÍJÁTADÓ – Gran Prize a Pannon Egyetem kutatócsoportjának

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív-díj pályázat idei nyertese a MTAPE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport. Június 23-án, pénteken 10 órakor a Pannon Egyetem Bépülete mögötti parkban ültetik el a díjjal járó lucfenyőt.

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív-díj pályázat idei nyertese a dr. Guttman András által vezetett Magyar Tudományos Akadémia–Pannon Egyetem Transzlációs Glikomika Kutatócsoport. A döntést a pályázat innovatív, interdiszciplináris volta, iparjogvédelmi helyzete, kiemelt társadalmi jelentősége és felelősségvállalása indokolta.

A Gran Prize nyertesének a pénznyereményen túl Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot is átadják, és elültetik a díj alapítóinak szimbólumát, egy lucfenyő cserjét.

Az eseményen részt vesz és köszöntőt mond dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, dr. Guttman András, az MTA–PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport vezetője, Istiván Rita, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület főtitkára, dr. Idei Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatócsoportok Irodájának igazgatója és dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago