Közérzet · 2017.06.21.

DÍJÁTADÓ – Gran Prize a Pannon Egyetem kutatócsoportjának

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív-díj pályázat idei nyertese a MTAPE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport. Június 23-án, pénteken 10 órakor a Pannon Egyetem Bépülete mögötti parkban ültetik el a díjjal járó lucfenyőt.

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív-díj pályázat idei nyertese a dr. Guttman András által vezetett Magyar Tudományos Akadémia–Pannon Egyetem Transzlációs Glikomika Kutatócsoport. A döntést a pályázat innovatív, interdiszciplináris volta, iparjogvédelmi helyzete, kiemelt társadalmi jelentősége és felelősségvállalása indokolta.

A Gran Prize nyertesének a pénznyereményen túl Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot is átadják, és elültetik a díj alapítóinak szimbólumát, egy lucfenyő cserjét.

Az eseményen részt vesz és köszöntőt mond dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, dr. Guttman András, az MTA–PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport vezetője, Istiván Rita, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület főtitkára, dr. Idei Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatócsoportok Irodájának igazgatója és dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!