PR

Csomagküldés Romániába – melyik futárcéget válasszuk?

Az utóbbi években hatalmas mértékben megugrott a csomagküldések száma, mind belföldre, mind külföldre. Ennek egyik oka, hogy a vásárlások színtere áthelyeződött az online világba, így az interneten megrendelt holmikat valahogy el kell juttatni a címzetthez. Másrészt sokan küldenek céges partnereiknek is küldeményt.

Nézzük meg, hogy történik ez Romániába, ahol nagyon sok magyar él már évtizedek óta, így a nekik küldött csomagok feladásakor is felmerül a kérdés, hogy melyik futárcéget válasszuk?

A romániai csomagfeladás lehetőségei

A legjobb, ha keresünk egy olyan oldalt, ahol minden csomagküldő céget az ajánlataikkal együtt megtalálunk, ezért nézzük meg a Csomagnet.hu gyűjtőportál csomagküldés Romániába aloldalát, ahol mindössze néhány adat beírása után megkapjuk az elérhető futárcégek ajánlatait, és minden szempont szerint össze tudjuk őket hasonlítani, majd kiválasztani, hogy nekünk melyik lenne a legmegfelelőbb mind ár, mind pedig szállítási idő szempontjából.

A csomagküldési kalkulátor oldalán elegendő csupán csak pár adatot megadni, mivel a rendszer feladási helynek alapbeállításként már beírja Magyarországot, címzettnek pedig Romániát, így nekünk ezeket az információkat már nem kell begépelni. Ezt követően válasszuk ki, hogy a feladni kívánt küldeményt dobozba vagy borítékba szeretnénk-e becsomagolni, majd írjuk be a csomagunk szélességét, hosszúságát, magasságát, valamint súlyát és kattintsunk a “Mutasd az ajánlatokat” gombra.

Minden futárcég elérhető hazánkban

Az a jó hírünk, hogy hazánkban is elérhetőek már évek óta a legmegbízhatóbb csomagküldő nagyvállalatok, és Romániába szállít is mindegyik. A kapott ajánlatok kilistázásakor látható, hogy a DPD szállít a legkedvezőbb díjjal, ezt követi a GLS, majd pedig a TNT két ajánlattal is.

Mindhárom cég több éve kiemelt szerepet tölt be hazánk csomagszállításában, és bátran kijelenthetjük, hogy magas színvonalon, maximális megbízhatósággal és nagy fokú rugalmassággal szállítják ki a csomagokat. Ezért bármelyik szolgáltatóra is esik a választás, biztosak lehetünk benne, hogy gyorsan és a lehető legnagyobb védelemben ér célba a küldeményünk.

Míg a DPD és a GLS kizárólag közúton, a TNT légi szállítmányozással is vállal utakat, ezért ők a leggyorsabbak és ezáltal a legdrágábbak is. Így ha neked a gyorsaság a legfontosabb szempont, akkor egyértelműen a TNT-t kell választanod, azon belül is a sima Express szolgáltatásukat, mellyel 1-2 nap alatt megkapják a címzettek a küldeményeket.

Kell-e nyomtató a feladáshoz?

Sokakban szokott ez kérdésként felmerülni és akinek nincs nyomtatója, bizony ez alapján is szelektál. Ugyanis a TNT-nél előírás, hogy irányító címke feladásával lehet csak megkezdeni a csomagfeladást, azaz rendelkezni kell ezzel a címkével, amikor a futár érkezik a csomagért. Amikor a rendszer kilistázza nekünk a futárcégek ajánlatait, akkor a második oszlopban olvasható, hogy mely cégek kérnek irányító címkét. Ezt a feladónak kell kinyomtatni, miután a Csomagnet.hu elküldi azt e-mailben.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago