Egyéb

Csolnoky kórház – Klímát a gyerekeknek!

Alig hiszem, pedig igaz. Egy apa felhívására Veszprémben alig egy nap alatt összegyűlt több mint egymillió forint! A cél a kétmillió, de meglesz, most már kétségem nincs felőle. A Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztálya a civil összefogás eredményeként válhat komfortosabbá a közadakozásból megvalósuló klimatizációval.

Az egész úgy kezdődött, hogy Adamecz Zoltán Peti fia kórházba került. Épp a csúcsokat döntögető hőhullám idején. Most a gyermekosztály B részlegén igyekeznek kideríteni az orvosok, mi okozza a kisfiú aggasztó panaszait. A kórtermekben, vizsgálókban és a folyosón szakad a víz mindenkiről. Nehéz lenne megmondani, ki szenved jobban, az orvosok, a nővérek, a bent tartózkodó szülők vagy a kiszolgáltatott kis betegek. Mert a Csolnoky kórház épületeiben nincs mindenütt klímaberendezés, vagyis inkább alig van néhány helyen.

Nincs rá pénz – hallotta a rövid magyarázatot Zoltán, aki világéletében a tettek embere volt. A városban sokan ismerik, sokan tartják megosztó személyiségnek, de most talán még a kritikusai is mellé álltak. 

Nincs pénz? Akkor kalapozzuk össze!

Bejegyzést írt a közösségi oldalára, megosztotta a városi fészbúk csoportokban, és olyasmi történt, ami visszaadja az ember hitét az emberiességben. A gyűjtést ötvenezer forinttal ő maga kezdte, majd egyre-másra érkeztek a felajánlások a megadott számlaszámra. Remélhetőleg az ő kisfia már rég otthon lesz egészségesen, mire a klímaberendezést beszerelik, de az utána beutalt gyermekek, a kicsiket kísérő szülők és nem utolsósorban a gyógyító személyzet kevésbé fog szenvedni a meteorológusok által jósolt forró nyarakon.

A pénz elkülönítve egy zárolt ügyvédi számlán gyűlik, onnan fogják átutalni a gyermekosztály alapítványának, konkrétan megjelölve a felhasználás célját. Zoltán óvatos ember, de a bizalmatlansága nem a mindenki által tisztelt osztályvezető főorvosnak szól, hanem a Csolnoky kórház hiányokkal küzdő intézményi gazdálkodásának. Nem szeretné, ha a számos lyuk valamelyikét tömnék be az adományokkal, hisz tudvalevő, hogy bőven volna helye a pénznek. 

Némi üröm éppen ezért vegyül az örömbe. Mert nincs az rendjén, hogy a XXI. század egyik vezető magyarországi kórházában ne legyenek klimatizálva a kórtermek és a munkahelyek, hogy hiány legyen műszerből, eszközből, az ápolást könnyítő alapvető felszerelésekből. Hogy lerobbant betegágyakkal, éjjeliszekrényekkel, fürdőkkel, mellékhelyiségekkel szembesüljenek a betegek, hogy beázások, pergő vakolat és elavult technikai háttér tegye kényelmetlenné a napi munkát. Zoltán most összekalapozza ezt a kétmilliót, amiért hatalmas elismerés jár valamennyi adakozónak. De a megoldás nem ez. Nem lenne szabad, hogy Zoltánok tartsák lélegeztetőgépen a magyar egészségügyet! 

Amíg ez nem változik, segítsük Zoltánt, hogy a célját mielőbb elérje! 

A felajánlásokat ide lehet utalni:

Veszprémi OTP-számlaszám: 11748007-20186368
Külföldről:  HU64 11748007 20186368 00000000
Név: Dr. Kovács Eszter Ügyvédi Irodája
Közleménybe (FONTOS!): klímát a gyerekeknek

S. Bonnyai Eszter

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago