Categories: KözéletÉletmód

CSEND NAPOK – Feltöltődés az év végéig

A Művészetek Háza Veszprém és az IttMost Egyesület szervezésében, rendezésében, az Utas és holdvilág antikvárium közreműködésével október 25-én ismét megkezdődik a Csend napok rendezvénysorozata.

Boldogok, akik lenni is tudnak, nemcsak tenni, mert megcsendül a csöndjük, és titkok tudóivá válnak…” (dr. Gyökössy Endre)

A sorozat október 25-én, csütörtökön 17 órakor sétával kezdődik.
Míg a séta tart, lelkünk szárnyal. Szemünk bokron, kavicson időz; fent tornyot keres, felhőt követ. Gyülekezés a Dubniczay-palota (Vár utca 29 udvarán), a séta végén finom tea, közös meditáció. A séta vezetője Kálazi Ági reiki mester.
November 8-án, csütörtökön 18 órakor az Utas és holdvilág antikváriumban (Szabadság tér 13.) a Weöres Sándor másképp című esten a szerzőnek A teljesség felé című művéből hallhatunk szemelvényeket. Felolvas Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház művésze, az elhangzott szövegekre a zene nyelvén Süle Zsolt zenész, zeneszerző (A Dal 2018 döntőse) válaszol. A moderálást Kilián László író, szerkesztő vállalta.
Egy nappal később, november 9-én, pénteken 17 órakor a Dubniczay-palotában Nagy Csaba lantművész képes beszámolót tart utazásáról Szellem és művészet címmel.
November 16-án, pénteken 16 órakor dr. Márfy Gyula érsek látja vendégül az érdeklődőket az érseki palotában egy csend-kóstolóra. Gyülekező a Dubniczay-palota előtt.
November 24-én, szombaton 16 órakor a Krisztus, mint kertész című előadásra várják az érdeklődőket a Dubniczay-palotába. Krisztus és Mária Magdolna találkozásának szokatlan ábrázolásait mutatja be a veszprémi születésű művészettörténész, Németh István, a Károli Gáspár Református Egyetem docense.
November 30-án, pénteken 17 órakor kezdődik Tóth-Czere Péter produktivitási és időgazdálkodási szakember előadása Az idő pénz, vagy stressz? Hogyan éljünk, dolgozzunk stresszmentesen és könnyen? című előadása a Dubniczay-palotában.
December 7-én, pénteken 16 órakor a Dubniczay-palotában egy rendhagyó könyvbemutató lesz Csend 33 módon címmel. Nagy Nándor plébános és Herth Viktória művészettörténész beszélget Erling Kagge Csend a zaj korában – A világ kizárásának öröme című könyvéről. Közreműködik Nincz Erzsébet zongoraművész.
A csend napokat december 15-én, szombaton 15 órakor a Modern Képtár–Vass László Gyűjteményben (Vár utca 3-7.) a Rózsaszínben látni a világot című foglalkozás zárja, amelyet Környei Ágota képzőművész, múzeumpedagógus vezet. A foglalkozás 16.30-ig tart, részei egymásra épülnek, a szervezők számítanak a résztvevők pontos megjelenésére. Ezen a rendezvényen a részvételi díj 500 forint.
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago