Szórakozás

Családi nap a Veszprém Arénában

A táncfesztivál szervezője, a Pannon Várszínház csapata családi napra hívja a veszprémieket vasárnap az arénába, ahol két nagyon látványos és érdekes produkciót láthat a közönség.

A Brass Cirkusz Méhes Csaba és a Brass in the Five produkciója. Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five zenekar elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat, félelmetes tigrist. Egy órányi vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő, élő brassmuzsikával 10 éves kor fölötti gyerekeknek, felnőtteknek.
A produkció többek között 2007-ben a budapest Új Színház által kiírt Kőfal pályázat díjazottja, 2008-ban a Budapest Fringe Fesztiválon elnyerte a szakmai zsűri nagydíját és a gyerekzsűri különdíját.

Az előadás szeptember 5-én, vasárnap 15.15-kor kezdődik a Veszprém Arénában.

Rövid szünetet követően, 16.30-kor indul a Duda Éva Társulat Ramazuri című fergeteges produkciója.

Jelenet a Ramazuriból

A Ramazuri nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, melyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.

Ebben a világban maga a mozgás a nyelv, amit a test és az arcjáték beszél el. Humor és dráma kéz a kézben jár, miközben egyformán vannak jelen szelíd és harsány megoldások, elegancia és komédia, valóság és fantasztikum. Ez a produkció egy élesre csiszolt groteszk tükör, melyben fenséges és esetlen emberi vonásokat láthatunk nagyító alatt megelevenedni. Az előadás egyik fő eleme a látvány, miután speciális eszközök és térelemek adnak lehetőséget meghökkentő mozdulatok és egy különleges formavilág kibontakozásának. Farkas Izsák és Szarvas Dávid élőzenei duója pedig garantálja a teljesen egyedi karneváli hangulatot, melyben az elektrowsing, az etno, a jazz és a hip-hop irányzat is megjelenik.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház és a táncfesztivál igazgatója száz darab ajándékjegyet ajánlott fel a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének. Az egyesület képviselője már át is adta a jegyeket az iskoláknak azzal, hogy továbbítsák azokat hátrányos helyzetű diákoknak.

Az egyesület és az iskolák is köszönik a felajánlást!

A vezető képen Méhes Csaba és a Brass in the Five

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago