Szórakozás · 2021.09.03.

Családi nap a Veszprém Arénában

A táncfesztivál szervezője, a Pannon Várszínház csapata családi napra hívja a veszprémieket vasárnap az arénába, ahol két nagyon látványos és érdekes produkciót láthat a közönség.

A Brass Cirkusz Méhes Csaba és a Brass in the Five produkciója. Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five zenekar elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat, félelmetes tigrist. Egy órányi vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő, élő brassmuzsikával 10 éves kor fölötti gyerekeknek, felnőtteknek.
A produkció többek között 2007-ben a budapest Új Színház által kiírt Kőfal pályázat díjazottja, 2008-ban a Budapest Fringe Fesztiválon elnyerte a szakmai zsűri nagydíját és a gyerekzsűri különdíját.

Az előadás szeptember 5-én, vasárnap 15.15-kor kezdődik a Veszprém Arénában.


Rövid szünetet követően, 16.30-kor indul a Duda Éva Társulat Ramazuri című fergeteges produkciója.

családi nap, Családi nap a Veszprém Arénában
Jelenet a Ramazuriból

A Ramazuri nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, melyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.

Ebben a világban maga a mozgás a nyelv, amit a test és az arcjáték beszél el. Humor és dráma kéz a kézben jár, miközben egyformán vannak jelen szelíd és harsány megoldások, elegancia és komédia, valóság és fantasztikum. Ez a produkció egy élesre csiszolt groteszk tükör, melyben fenséges és esetlen emberi vonásokat láthatunk nagyító alatt megelevenedni. Az előadás egyik fő eleme a látvány, miután speciális eszközök és térelemek adnak lehetőséget meghökkentő mozdulatok és egy különleges formavilág kibontakozásának. Farkas Izsák és Szarvas Dávid élőzenei duója pedig garantálja a teljesen egyedi karneváli hangulatot, melyben az elektrowsing, az etno, a jazz és a hip-hop irányzat is megjelenik.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház és a táncfesztivál igazgatója száz darab ajándékjegyet ajánlott fel a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének. Az egyesület képviselője már át is adta a jegyeket az iskoláknak azzal, hogy továbbítsák azokat hátrányos helyzetű diákoknak.

Az egyesület és az iskolák is köszönik a felajánlást!

A vezető képen Méhes Csaba és a Brass in the Five


[fbcomments]