Szórakozás

BONDORÓ – Nemzetközi forgatag a Balaton partján

Újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre.

Az 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál a balatonalmádi Öreg-parkban várja régi és új vendégeit. A magyar előadók mellett tíz nemzet 24 produkcióját láthatja a közönség június 30. és július 2. között. Az árnyas ligetekkel tűzdelt ősfás területen nem csupán a Bondoró már jól megszokott, kezdetektől velünk lévő helyszínei rendezkednek be, de új színpadok is lesznek.

A fesztivál fő helyszínén, a Bondoró Porondon ez évben láthatjuk a Langaléta Garabonciások gólyalábas utcaszínházát, a Kajárpéci Vízirevüt, a Tűzmadarak Cirkuszcsoport produkcióit. Székely Andrea vízi bábszínházi előadását, a Tündérkönnyeket a Bondorón láthatja először a közönség. Lesz vízen járás tűzzel és szaxofonnal Vázsonyi János és Turai Bálint (Firebirds) jóvoltából. Porondra lép Papito, az argentin bohóc, valamint az osztrák Aramis Gehberger, azaz Dr. Bubbles is. A szintén osztrák Flare Performance csapatának látványos tűzshow-ját és légtornász bemutatóját is megcsodálhatja a közönség. A belga Les Contes d’Asphalt sétáló marionettjei is kihagyhatatlanok.

Az utcaszínházi vonalat erősíti a Bondoró legújabb helyszínea Manézs. Ittlép fel az óriásbábokat mozgató BAB Társulat, de ide hozza el Manómese című előadását a Simorág TánCirkusz is. Itt láthatjuk az Illaberek Bábszínház Robin Hood című előadását, valamint Sarkadi Bence jóvoltából a Világjáró marionetteket, és itt ad utcazene koncertet a közönségnek a Brass On The Road zenekar is. Rumi László (TeátRum Trapptop) rendezésében A fa meséje címmel egy interaktív rítus játékon is részt vehetünk. Láthatjuk az olasz Circo Pacco előadásait, a finn Agit – Cirk két kortárs cirkuszi produkcióját. Szintén itt és más helyszíneken is felbukkan a brit Richard Handley.

A fellépők sora szinte végtelen: Fabók Mancsi Bábszínháza, KL Színház miskolci Csodamalom Bábszínház, Kabóca Bábszínház, Les Contes d’Asphalt (Belgium), Che Cirque (Belgium).

A zenepavilonban lesz látható Debreczeny Zoltán festőművész Keréktárlat című kiállítása, de itt játszik Móser Ádám harmonikaművész, az A la Gainsbourg duó, Báró Maszkura és Vecsei H. Miklós színész.

Koncertek (kicsik és nagyok): Pokorny Lia, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Boebeck, Áron András ’Apey’, Meg Egy Cukorka zenekar, Quack duó, Grecsó Krisztián és Szabó Balázs, Youlï, Lóci Játszik, Fran Palermo, Kéknyúl, Elefánt.

A váratlan, vidám forgatagként kavargó, világító óriásbábok ez évben hazai és nemzetközi társulatok együttes jóvoltából csöppennek közénk.

A Bondoró kínálatát ezen a linken böngészhetik.

A vezető képen a francia Rémue Ménage táncosai és óriásbábjai

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago