Közélet

Betekints – Tiltakozás az építkezés miatt

Gyimesi-Bakon Adrienn petíciót indított annak érdekében, hogy az illetékesek gondolják újra és módosítsák a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** új, 15 szobás prémium szállodaszárnyának a környezetébe nem illő tervét.

A petíció címzettjei Márkus László, a Márkus Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője, Sulyok Balázs Ede, Veszprém város főépítésze és Porga Gyula, Veszprém város polgármestere.

A petíció szövege:

„Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük Önöket, hogy Veszprém városában, a Veszprémvölgyben, a 6387-es helyrajzi számon, a Márkus Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában álló területen jelenleg folyamatban lévő új ingatlan kivitelezési, illetve látványtervét szíveskedjenek újragondolni, módosítani az alábbiakra való tekintettel.

Az említett területen a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztése részeként a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** új, 15 szobás prémium szállodaszárnya épül. Az ingatlanberuházás tárgya a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** kapacitásbővítése új szállodaépület létesítésével.

Minden veszprémi szívének őszinte öröm és büszkeség, hogy városunk 2023-ban birtokolhatja az Európa Kulturális Fővárosa címet. Minden ezzel kapcsolatos új lehetőség, beruházás, program és bármilyen megmozdulás, mely a város értékeit kívánja megőrizni, hírnevünket dicsőíteni, örvendetes a város lakói számára.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a látványterveken bemutatott új épület modern és rideg megjelenése, környezetébe nem illő, a helyi értékeket elcsorbító és örökségvédelmi tekintetben elfogadhatatlan külseje helyett egy barátságos, érzelmekkel teli, a hely atmoszférájába illő homlokzatot, stílust ajándékozzanak a szállodaépületnek! Kérjük, vegyék figyelembe a körülötte már meglévő épületek kinézetét, hogy 2023-ban majd azokkal harmonizálva fogadhassa az új szálloda a vendégeit! Kérjük, ne hunyjanak szemet a szomszédos ház, a Puskás-malom nemessége felett, mely épület városunk legöregebb vízimalma, története közel ezer évre vezethető vissza. Városunk értékeinek egyik felbecsülhetetlen darabja.

Kérjük, tegyenek egy sétát a völgyben és látogassák meg az említett területet!
Szavakkal nehezen elmondható, hogy mit érzünk veszprémiként, amint végigsétálunk a Séd partján. Értéke van, melyet meg kell őriznünk az utódaink számára, és ezt az értéket be kell mutatnunk 2023-ban, erre kell büszkének lennünk!

Tisztelt Uraim!

Kérjük, segítsenek minket, álljanak a mi oldalunkra és tegyenek eleget a közkívánatnak, szánjanak időt, energiát az újragondolásra! Még nincs késő.”

A petíciót eddig közel hatszázan írták alá.

A vezető képen a vendégház építéséről szóló hirdetmény a látványtervvel

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago