Közérzet · 2022.01.05.

Betekints – Tiltakozás az építkezés miatt

Gyimesi-Bakon Adrienn petíciót indított annak érdekében, hogy az illetékesek gondolják újra és módosítsák a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** új, 15 szobás prémium szállodaszárnyának a környezetébe nem illő tervét.

A petíció címzettjei Márkus László, a Márkus Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője, Sulyok Balázs Ede, Veszprém város főépítésze és Porga Gyula, Veszprém város polgármestere.

A petíció szövege:

„Jelen petíció aláírói tisztelettel kérjük Önöket, hogy Veszprém városában, a Veszprémvölgyben, a 6387-es helyrajzi számon, a Márkus Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában álló területen jelenleg folyamatban lévő új ingatlan kivitelezési, illetve látványtervét szíveskedjenek újragondolni, módosítani az alábbiakra való tekintettel.

Az említett területen a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztése részeként a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** új, 15 szobás prémium szállodaszárnya épül. Az ingatlanberuházás tárgya a Betekints Wellness és Konferencia Hotel**** kapacitásbővítése új szállodaépület létesítésével.

Minden veszprémi szívének őszinte öröm és büszkeség, hogy városunk 2023-ban birtokolhatja az Európa Kulturális Fővárosa címet. Minden ezzel kapcsolatos új lehetőség, beruházás, program és bármilyen megmozdulás, mely a város értékeit kívánja megőrizni, hírnevünket dicsőíteni, örvendetes a város lakói számára.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a látványterveken bemutatott új épület modern és rideg megjelenése, környezetébe nem illő, a helyi értékeket elcsorbító és örökségvédelmi tekintetben elfogadhatatlan külseje helyett egy barátságos, érzelmekkel teli, a hely atmoszférájába illő homlokzatot, stílust ajándékozzanak a szállodaépületnek! Kérjük, vegyék figyelembe a körülötte már meglévő épületek kinézetét, hogy 2023-ban majd azokkal harmonizálva fogadhassa az új szálloda a vendégeit! Kérjük, ne hunyjanak szemet a szomszédos ház, a Puskás-malom nemessége felett, mely épület városunk legöregebb vízimalma, története közel ezer évre vezethető vissza. Városunk értékeinek egyik felbecsülhetetlen darabja.

Kérjük, tegyenek egy sétát a völgyben és látogassák meg az említett területet!
Szavakkal nehezen elmondható, hogy mit érzünk veszprémiként, amint végigsétálunk a Séd partján. Értéke van, melyet meg kell őriznünk az utódaink számára, és ezt az értéket be kell mutatnunk 2023-ban, erre kell büszkének lennünk!

Tisztelt Uraim!

Kérjük, segítsenek minket, álljanak a mi oldalunkra és tegyenek eleget a közkívánatnak, szánjanak időt, energiát az újragondolásra! Még nincs késő.”

A petíciót eddig közel hatszázan írták alá.

A vezető képen a vendégház építéséről szóló hirdetmény a látványtervvel


11 hozzászólás

 1. Nora Veerensthal szerint:

  Veszprémbe elmegy… A lényeg, hogy oclsón, gyorsan össze lehet dobni.

 2. Goreczki Róbert szerint:

  Felháborító ! A fejlödést gáncsoskodó 600 álítólagos aláiró. Maga a petició miért is ? A tervező meg tervezte azt az épületet amire a megrendelönek szüksége van. Megfelelő helyen mindent engedélyeztek ! Azért vannak az engedélyezők abba a székben amibe ülnek, mert ők a legmegfelelőbb személyek. Arra ment a petició kitaláló hogy ez neki nem tetszik,hát kreállt néhány kifogást és az ingyen internet segedelmével magához vonzotta a nimandokat. Majd ha fizetni kellene a Tisztelt 600 aláírónak a módósításért megnézném hányan maradnak mint kifizetők.
  A Szentkirályszabadi reptér sorsát is sikerült tönkre tenni az ingyen ellenlábas feltűzelt idiótáknak. Veszprémet és a Balatont tették tönkre azzal hogy nem létesült meg a reptér. Az emberi butaság olyan mint a sőtétség ,gyorsabban terjed mint a fény. Az internet amennyire hasznos úgyan annyira káros is. Fotell trollok világát éljük. Kártérítési peren elgondolkodnék Tisztelt 600 aláíró. Ennyi embert rég nem láttak biróságon !

  • János szerint:

   Eszemben sem jutott, hogy aláírjam, de az Ön agresszív,beteges hozzászólása elgondolkoztat. Hogyan állíthatja, hogy a petició aláírói feltüzelt idióták? milyen alapon bélyegez meg embereket? Tudja, hogy mindenki magából indul ki? Ami új, az nem biztos, hogy “fejlődő”. Láttam már tervező által megtervezett ronda épületet, és láttam, hogy azt is engedélyezték. Természetesen nem érdekel az egész, nem írom alá apeticíót, de továbbítom, hogí aki akarja írja alá, ezt teszem,. azárt, mert Ön 600 embert megsérett. Szeretettel.

 3. András szerint:

  Mennyivel lenne tájba illőbb egy sátortetős megoldás ugyanilyen szobaszámmal? Hány méterrel is lenne magasabb egy ekkora épület úgy, hogy a legfelső szinten lévő szobák is teljes értékű beltérrel rendelkezzenek? Vagy az már azért lesz problémás, mert túl nagy ide? (megjegyzem ez egy parkoló melletti terület, nincs itt semmi látnivaló, a völgy az építkezésen túl kezdődik)
  Így sem lesz elég a kapacitás a 2023-ban érkező vendégek elszállásolására Veszprémben, az akadékoskodással csak Balatonfüred jár jól, ott lesz szoba bőven… micsoda összefogás Veszprém érdekeiért…

 4. Zeke Laci szerint:

  A “Séd party” izé dicstelenül kimúlt, jóllehet úgy emlékszem, jelentős összegű, (talán EU-s) támogatott pénz is volt benne, ami most kuka. Érdekelne, hogy a mostani hotel-fejlesztés forrásai között milyen mértékű, egyáltalán van-e, vissza nem térítendő támogatás? A hotel kapacitás-bővítés jó irány, az épület maga hát hm….

 5. Horváth Sándor szerint:

  A cél érthető, nem tudom, az aláírásgyűjtés jogos-e. Az épület számomra (elmaradott kispolgári ízlésemnek) ronda. A terveken is láthatóan túl robosztus, agyonnyomja a tájat. A mellette lévő épület nagy méretei ellenére egy erdei vendégház hangulatát idézte. Főleg régen. Jó lett volna, ezt a hangulatot átcsempészni az új épületbe is, vannak erre modern megoldások is. Amúgy is kicsit túlépített a völgy, ezzel az épülettel már a kapujában garantált lesz az érzés.

 6. tjk szerint:

  Ha Goreczki úr ezt kedveli, akkor építesse meg másutt (ne a Balaton partján!) és állítsa vissza az eredeti állapotot, s ne bántsa azokat akik jogosan tiltakoznak.
  Egy tervezőnek és építtetőnek tudni kellene, hogy az adott környezetbe mi való, s mi nem. Nem egy sablonépület, fantáziátlan építmény, hanem a környezetbe illő. Ezt már az első évben tanítják… Persze jelen esetben oda nem való semmi!
  Egyébként, hol is van az önkormányzat építési osztálya?

 7. tóth józsef szerint:

  Ha Goreczki úr ezt kedveli, akkor építesse meg másutt (ne a Balaton partján!) és állítsa vissza az eredeti állapotot, s ne bántsa azokat akik jogosan tiltakoznak.
  Egy tervezőnek és építtetőnek tudni kellene, hogy az adott környezetbe mi való, s mi nem. Nem egy sablonépület, fantáziátlan építmény, hanem a környezetbe illő. Ezt már az első évben tanítják… Persze jelen esetben oda nem való semmi!
  Egyébként, hol is van az önkormányzat építési osztálya?

  • Weszphrémy Ernő szerint:

   Goreczki úr a fideszes hülye, aki mélyen hallgat arról, hogy 30 éve még MSZP-s hülye volt.

 1. 2022.01.26.

  […] bővítése a Puskás-malom szomszédságában. Az oda tervezett hotelszárny megjelenése ellen petícióban tiltakozik sok veszprémi polgár, tájidegennek, oda nem illőnek tartva az épületet. Brányi […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!