Categories: Közélet

BALATON – „Sikeres” pályázatok

Elsőként a napi.hu-n olvashattunk a balatoni szálláshely-támogatásokról, arról, hogy milyen sikeresen pályáztak a kormányhoz közel állók. Ezt követően a balatontipp.hu járt utána a részleteknek.

A szállodák, panziók soha ennyi támogatást nem kaptak még fejlesztésre a közös pénzünkből, mint amennyit tavaly ősszel a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Program első ütemében. Különösen a Balaton környékére jutott sok-sok a pénzből – írja a balatontipp.hu.

Az adatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján tették közzé pdf formátumban, rendkívül rossz minőségben. Valószínűleg a ma már megszokott technikával, egy gyenge minőségű nyomtatott anyag visszaszkennelésével készítették, hogy nehezen lehessen olvasni, ne lehessen keresni benne. Még nagyobb baj, hogy az adatsorból csak akkor derül ki egy-egy projekt tervezett helyszíne, ha az érintett település nevét eleve tartalmazza a projekt elnevezése. A táblázatban szereplő 625 projektnek 43 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Egymilliárd forintnál nagyobb összeget 7 pályázó kapott. Ez, a pályázók 1,1 százalékát kitevő csoport 15,9 milliárd forinthoz jutott a közös kasszából, így megkapták az összes pénz 37 százalékát.

A napi.hu kiderítette, hogy a turisztikai ügynökségtől több mint 300 millió forintot kap Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodája fejlesztésére, Tállai András államtitkár testvére pedig mezőkövesdi panziójára 60 milliót. Fideszes parlamenti képviselőknek és Széles Gábor milliárdosnak is jut a fejlesztési pénzből, sőt, a turisztikai ügynökség saját tanácsadójának is adott 315 milliós állami támogatást panziófejlesztésre.

Guller Zoltán, az Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago