Egyéb

Bakancslista ötletek a téli hónapokra

A legtöbb ember élete során legalább egyszer megfogalmaz egy bakancslistát, melyet vagy betart vagy nem, vagy kiegészíti vagy nem. Ha eddig csak tologattad magad előtt a listát, esetleg a fiók mélyén őrizted, akkor itt az ideje elővenni és elkezdeni megvalósítani a rajta szereplő tételeket.

A hideg idő beköszönte sem jelenthet akadályt, hiszen télen is számtalan élménnyel lehetünk gazdagabbak. Emellett biztosan találhatók olyan tételek is a listán, melyeket a téli hónapok során is meg lehet valósítani. A Meglepkék.hu extrém élmények mellett számos olyan alternatívát is kínál, melyek bármely kívánságlistán megállják a helyüket.

Viszont, ha nem rendelkezünk ilyen listával, annak sincs semmi akadálya, ugyanis egy kis gondolkodást követően biztosan találunk olyan élményeket, tapasztalatokat, melyeket szívesen átélnénk, mielőtt még feldobjuk a bakancsot.

 

Vissza a gyerekkorba!

Ha kívánságokról van szó, akkor a többség tandemugrásra, egy Ferrari vezetésére vagy egyéb extrém élményekre gondol. Holott nem feltétlenül kell ilyen nagy dolgokra asszociálni. Ha előhívjuk a gyermeki énünk, akkor december 6-án mi magunk is élvezhetjük a Mikulás-napot. Például, ha a várost járva minden egyes beöltözött télapóval készítünk egy szelfit. A nap végére igazán impozáns gyűjtemény lehet a birtokunkban.

Ha van gyermekünk, akkor kiváló közös program lehet a mézeskalács készítés. A szerecsendió, gyömbér és szegfűszeg illata segít még inkább ráhangolódni az ünnepekre, miközben kiválóan szórakozunk.

Habár az elmúlt években karácsonykor éppoly ritka a hó, mint a fehér holló, azonban, ha mégis havazik, akkor az kihagyhatatlan alkalom egy kis hógolyózásra, hóangyalkázásra vagy hóemberépítésre.

 

Egy kis kreativitás sosem árt

Ha karácsony, akkor itt az ideje nemcsak a fa, hanem a ház feldíszítésének is. Ebbe akár a nagyobb gyerekeket vagy a teljes családot is be lehet vonni. Azok, akik igazán precízek, nem csupán a belső teret, hanem a kertet is feldíszítik. Ha igazán kreatív vagy, akkor akár a díszeket is magad készítheted el.

 

Sportos fogadalmak

Nem tudsz síelni, de mindig vágytál rá, hogy kipróbáld? Netán a snowboard vonz? Itt az ideje, hogy megismerd ezeket az izgalmas téli sportokat. Nem hiába rajong értük rengeteg ember, hiszen valóban nagyon szórakoztatók. Keress egy biztonságos kezdő pályát és egy oktatót, majd kezdj neki a tanulásnak! Könnyen lehet, hogy annyira megkedveled ezeket a sportokat, hogy évről évre alig várod majd, hogy áldozhass új szenvedélyed oltárán.

A bakancslista kapcsán akár az interneten is inspirálódhatsz, de alapvetően rólad és a te vágyaidról kell szólnia a listának. Gondold végig mi mindent szeretnél megvalósítani, és kezdj el úgy élni, hogy időről időre teljesíted valamelyik vágyadat! Ennek még a tél sem lehet az akadálya!

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago