Categories: Sport

BAJNOKI DÖNTŐ – Hat góllal legyőztük a Szegedet!

Fergeteges volt a magyar kézilabda bajnokság első mérkőzése: élet-halál harcban, hazai pályán felülemelkedett a Telekom Veszprém a MOL-Pick Szegeden. Ilic beszállt a meccsbe, és két egymás utáni góllal megfordította a meccset, ami végül 23:17-tel zárult. Szerdán visszavágó Szegeden. Rosszul indult a Veszprémnek az első félidő, mert szenzációsan védekezett a Szeged, ezért aztán teljesen hatástalan maradt Nagy Lászlóék támadójátéka. 

Az első tíz percben csak egy gólt sikerült a Veszprémnek bedobnia.

De nem csak Sierra, Mikler is világszínvonalon védett, 47 százalék teljesítményt nyújtottak mindketten. A lövések hatékonysága sokáig nagyon alacsony maradt. Sabate indulatosan mondogatta a maga kézilabdás keveréknyelvén: gyorsabban, gyorsabban, gyorsabban! Szemmel láthatóan sokáig nem működött, amit elképzelt. Mi lesz ennek a vége? Nilsson harmadik ziccerét is kifogta a szegediek kapusa. Ajde, ajde – hallom ahogyan szerbül/horvátul biztatják egymást a szegedi játékosok, ami annyit jelent: gyerünk, gyerünk! Jó volt a szegediek összjátéka az első félidőben, el kell ismerni.

Már 10:5-re vezetett a Szeged, amikor bejött Gajic és bedobta a gólt Sierra lába között, aztán hamarosan dobott még egyet, egy másikat meg elcseszett.

A szünetben eltűnt a tartaléklabda. Elvitte egy szurkoló? Új labda új erőt ad a veszprémieknek?

És tényleg. Vagyis inkább Ilic, aki amikor beszállt a meccsbe, akkor a két átlövés góljával átvette a vezetést a Veszprém. A 44. percben fordult meg a meccs, aztán már három góllal vezettünk, éreztük, hogy végre fölényben vagyunk. A 49. percben:18:14. Ezt megelőzően négy veszprémi találat volt zsinórban. Aaron Palmarsson a mérkőzés góljával 19:15-re írta át az eredményt. Alilovic hetest védett, végképp megtört a Szeged. Már hat góllal vezetett a Veszprém. Építők, építők – skandálta a közönség.

Az utolsó percben még dobott egy gólt a Szeged, de nem volt érvényes, mert letelt az idő. Így a legnagyobb gólkülönbségű vereséget szenvedte el a Szeged az idei szezonban: 23: 17. Ennyivel idén senki nem győzte le őket. A Veszprém pedig ezzel a hat góllal nagy lépést tett a bajnoki cím megvédése felé.

Idei utolsó hazai tétmérkőzés volt ez a Telekom Veszprémnek, Javier Sabaté edző emelt fővel búcsúzott a veszprémi közönségtől, eddig kétszer is a BL döntőjébe vezette a Veszprémet.

A bajnokavatás szerdán este hat órakor lesz Szegeden. Reméljük, a Veszprém megvédi a bajnoki címét, ami a szombaton látottak alapján nem lesz könnyű!

Bartuc Gabriella

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago