Categories: Közélet

AUKCIÓ – A bevétel az Együtt az Autistákért Alapítványé lesz

December 20-án a közmédia Jónak lenni jó! című műsorának egyik kiemelt tételeként lehet majd licitálni a legnagyobb balatoni festményre, amelyet a MOL Nagyon Balaton felkérésére augusztusban a fiatal képzőművész, Labrosse Dani a STRAND Fesztivál közönségével közösen készített a Balaton partján.

A 10×2 méteres, 10 darabból álló mű kikiáltási ára kétmillió forint. A bevétellel az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a MOL Nagyon Balatont szervező VOLT Produkció.

Az alkotómunka Zamárdiban, a Balaton partján zajlott, látványos sikerrel. Tömegével érkeztek a jelentkezők, akik részt akartak venni a hatalmas kép elkészítésében. Az alkotó előzőleg már megrajzolta a kép körvonalait, amit a helyszínen együtt festett ki a közönséggel. Labrosse Dani régóta készült egy ilyen munkára:

Hosszú ideje szerettem volna alkotni egy nagy kültéri festményt és egy olyan installációt, amit a közönség segítségével hozok létre, szóval nagyon örültem amikor pont egy ilyen ötlettel keresett meg a MOL Nagyon Balaton. Általában a stúdióban, egyedül, bezárva szoktam dolgozni. Ehhez képest elég nagy különbség volt a szabad levegőn ennyi emberrel együttműködni. Örültem, hogy a legkülönbözőbb korosztályok és emberek vettek részt a munkában. Voltak akik többször is visszalátogattak, mert annyira élvezték, hogy hozzájárulhattak az alkotáshoz.

A hatalmas képen a Balaton kontúrjait kívülről zsongják körül a fiatal festő más képein is visszatérő színes, stilizált figurák.

A Balatonról mindig az jut eszembe, hogy mennyi különféle ember látogatja minden évben. Ezt akartam felidézni a grafikával – mondta Dani.

Ebben a mindenki számára nehéz évben a legszebb karácsonyi ajándékot számunkra az jelentené, ha ezzel a felajánlással több millió forinttal segíthetnénk az Együtt az Autistákért Alapítvány fontos küldetését – emelte ki Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago