Categories: SzórakozásKultúra

AGÓRA – 8. Mozinet Filmnapok

Az Agórában idén is megrendezik a Mozinet Filmnapokat. A nyolcadik filmnapok tematikája idén az Oscar körül forog. Négy nap alatt, október 20-ától 23-áig olyan alkotásokat láthatnak a filmek szerelmesei, melyek rendezői Oscar-díjasok, vagy jelöltek voltak.

A válogatásba kerülő filmeket hazánkban elsőként a Mozinet Filmnapok keretében láthatja a nagyérdemű, jóval az országos premier előtt.

Október 20-án, szombaton 18 órakor a Silvio és a többiek című, feliratos, olasz-francia életrajzi film nyitja a filmnapokat.

A Silvio és a többiek című eposz Paolo Sorrentino legújabb alkotása. Az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért hazájába, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökét. A vetítés előtt Kránicz Bence filmkritikus előadása nyitja meg a rendezvénysorozatot.

Október 21-én, vasárnap 15.30-kor A sértés című, feliratos, libanoni dráma lesz műsoron.

A sértés az első libanoni film, amelyet Oscar-díjra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek.

Vasárnap) 18 órakor a Mindenki tudja című, feliratos, spanyol-francia-olasz dráma vetítése kezdődik.

Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre. A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal, többek között az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel.

A rendezvénysorozat harmadik napján, október 22-én, hétfőn 18 órakor a Hidegháború című, feliratos, lengyel-francia-angol romantikus dráma várja a közönséget.

A Hidegháború két különböző hátterű és vérmérsékletű ember szenvedélyes szerelmi története az 1950-es években, a hidegháború árnyékában. Az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski filmjében két lengyel zenész (Joanna Kulig és Tomasz Kot játsszák) kapcsolata bontakozik ki, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. Ezt követően Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, és hiába telnek az évek, úgy tűnik, a köztük lévő vonzalom erősebb az őket körülvevő világnál.

A vetítés után a szervezők szeretettel várnak mindenkit egy hangulatos beszélgetésre és egy csésze forró teára!

Október 23-án, kedden 18 órakor Az átkelés madarai című, feliratos, kolumbiai filmmel zárul a 8. Mozinet Filmnapok Veszprémben. A megtörtént eseményeken alapuló történet egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma.

A belépődíj alkalmanként 800 forint. A filmnapokra kedvezményes bérlet váltható 2400 forintért, valamint Agóra Filmklub-kártyás kedvezmény is érvényesíthető.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago