Közélet

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aljas levele

Újabb levelet küldött szét Orbán Viktor magyar hangja, a Kormányzati Tájékoztatási Központ az oltásregisztrációnál használt e-mail címekre. Ez is pont olyan aljas, mint a korábbiak. Kollégánk vendégvéleménye.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megismétli azt a hazugságot, hogy az ellenzék katonákat és fegyvereket küldene Ukrajna területére. Valójában Márki-Zay Péter csak annyit mondott, hogy mindent megteszünk, amit a NATO közösen elhatároz. Olyanokról, amik a levélben olvashatók, a NATO nem határozott. A levélíró másik aljassága: az üzenetből kifelejti Oroszország nevét és azt, hogy Putyin parancsára támadást intéztek, agressziót követtek el egy szuverén ország ellen.

Talán emlékeznek rá: 66 éve az akkori orosz vezetők ugyanezt tették velünk is. Persze akkor is találtak maguknak embert, aki „behívta őket”, ahogy most is.

Milyen magyar ember, milyen államférfi az, aki még most is mosdatni akarja az orosz vezetőknek ezt a mocskos lépését? Én aljasnak gondolom, akit csak a saját pillanatnyi politikai érdekei vezérelnek minden pillanatban.

Íme a levél:

„Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be. Egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni.

Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.

Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ”

Győrffy Árpád

Falfirka 1956-ból. Fotó forrása: fortepan.hu

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago