Közérzet · 2022.02.25.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aljas levele

Újabb levelet küldött szét Orbán Viktor magyar hangja, a Kormányzati Tájékoztatási Központ az oltásregisztrációnál használt e-mail címekre. Ez is pont olyan aljas, mint a korábbiak. Kollégánk vendégvéleménye.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megismétli azt a hazugságot, hogy az ellenzék katonákat és fegyvereket küldene Ukrajna területére. Valójában Márki-Zay Péter csak annyit mondott, hogy mindent megteszünk, amit a NATO közösen elhatároz. Olyanokról, amik a levélben olvashatók, a NATO nem határozott. A levélíró másik aljassága: az üzenetből kifelejti Oroszország nevét és azt, hogy Putyin parancsára támadást intéztek, agressziót követtek el egy szuverén ország ellen.

Talán emlékeznek rá: 66 éve az akkori orosz vezetők ugyanezt tették velünk is. Persze akkor is találtak maguknak embert, aki „behívta őket”, ahogy most is.

Milyen magyar ember, milyen államférfi az, aki még most is mosdatni akarja az orosz vezetőknek ezt a mocskos lépését? Én aljasnak gondolom, akit csak a saját pillanatnyi politikai érdekei vezérelnek minden pillanatban.

Íme a levél:

„Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be. Egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni.

Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.

Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ”

Győrffy Árpád

Falfirka 1956-ból. Fotó forrása: fortepan.hu


1 Response

  1. tjk szerint:

    Valóban aljasság! Sorakozzanak fel, ha van bennük kurázsi. Megmagyarázom nekik miért baromság amit tettek. Bár ilyeneknek nem lehet! fel sem fogják…

[fbcomments]