Categories: KözéletSport

A BAJNOK – Rasovszky Kristófot köszönthetjük huszadikán

Huszonegy esztendős, veszprémi és sporttörténelmet írt! Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub fiatal sportolója az első, aki a nyílt vízi úszók Európa Bajnokságának történetében három távon is dobogóra állhatott. A glasgow-i EB-ről két arannyal és egy aranyosan csillogó ezüsttel tért haza.

Amint azt tán minden veszprémi tudja, a Glasgow-ban megrendezett bajnokság 5 kilométeres távját Kristóf nyerte. Másnap hajszállal, egészen pontosan 0,04 másodperces különbséggel (!) maradt csak le az olimpiai és világbajnok Ferry Weertman mögött a 10 kilométeres versenyszámban. Az úszószövetség óvásának a bíráló bizottság nem adott helyt, nem hirdettek holtversenyt, így Kristóf – a célfotó alapján – egy aranyosan csillogó ezüsttel várta a következő megmérettetést. Egy egész ország drukkolt neki és ő megcsinálta! A 25 kilométeres távon ismét elsőként ért célba!

Rasovszky Kristófot augusztus 20-án este fél kilenckor az Óváros téren köszönthetik a veszprémiek az önkormányzat által szervezett ünnepi fogadáson.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago