Közérzet / Sport · 2018.08.17.

A BAJNOK – Rasovszky Kristófot köszönthetjük huszadikán

Huszonegy esztendős, veszprémi és sporttörténelmet írt! Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub fiatal sportolója az első, aki a nyílt vízi úszók Európa Bajnokságának történetében három távon is dobogóra állhatott. A glasgow-i EB-ről két arannyal és egy aranyosan csillogó ezüsttel tért haza.

Amint azt tán minden veszprémi tudja, a Glasgow-ban megrendezett bajnokság 5 kilométeres távját Kristóf nyerte. Másnap hajszállal, egészen pontosan 0,04 másodperces különbséggel (!) maradt csak le az olimpiai és világbajnok Ferry Weertman mögött a 10 kilométeres versenyszámban. Az úszószövetség óvásának a bíráló bizottság nem adott helyt, nem hirdettek holtversenyt, így Kristóf – a célfotó alapján – egy aranyosan csillogó ezüsttel várta a következő megmérettetést. Egy egész ország drukkolt neki és ő megcsinálta! A 25 kilométeres távon ismét elsőként ért célba!

Rasovszky Kristófot augusztus 20-án este fél kilenckor az Óváros téren köszönthetik a veszprémiek az önkormányzat által szervezett ünnepi fogadáson.


[fbcomments]