Sikeres évet zárt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), soha ennyi versenyt nem rendezett, egyedülálló köztéri dobóviadalt szervezett, rekordlétszám jött össze a hagyományos EuronicsRotary Futónapon és tizenhat atlétája vett részt a különböző korosztályos válogatott és világversenyeken.

A VEDAC számára azonban az idei év legfontosabb történéseinek egyike az volt, hogy a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. december 31-ig meghosszabbította a kiemelt támogatási szerződését – mondja Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. Idén 37 eseményt rendezett az egyesület, s korábban ilyenre még nem volt példa.

– Egyedülálló sportprogrammal színesítettük a Gizella Napokat, hazánk egyetlen köztéri dobóversenyével, az I. Veszprémi Súlylökő Párbajjal, ami országos szakmai elismerést vívott ki a klubnak. Az EuronicsRotary Futónapon rekordszámú, 3 ezer fős tömeg vett részt, korábban sosem fordult elő, hogy szponzoraink segítségével összesen 2 millió forint értékben tudtunk támogatni hat általános iskolát. Majd következett az atlétika diákolimpia versenysorozat komplett lebonyolítása – magyarázta a sportvezető, hozzáfűzve, hogy a sportegyesületek mellett partnereink között tartják számon a Pannon Egyetemet és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Ugyanakkor a helyi általános iskolákkal is vannak közös céljaik, öt iskolában működtetnek Kölyök Atlétika csoportokat.

Németh Attila kiemelte, hogy sikeresen vezették be a 2017/18-as évadban kidolgozott új utánpótlás-nevelő rendszert, amelynek eredményei már most megmutatkoztak. Amellett, hogy megtarthatták a Dobóakadémia címet, és továbbra is a dobó szakág a klub húzóága, az újonc, serdülő országos bajnokságon az országban egyedüli klubként három – dobó, ügyességi, futó – szakágban szereztek bajnoki címet.

A felnőtt korosztályban a 15 ezer fős mezőnyt felvonultató félmaratoni országos bajnokságon férficsapatunk első, a női pedig a második helyet szerezte meg, s ezzel a legeredményesebb hazai klubnak bizonyultunk. Egyesületünk egyedülálló abban is, hogy minden idén megrendezett kiemelt világversenyre delegáltunk versenyzőt és mindezt három különböző dobószámban (kalapácsvetés, diszkoszvetés, gerelyhajítás).

Németh Attila szólt arról is, hogy a felújításra várva, de addig sem tétlenkedve, társadalmi munkában, saját erőforrásból a VEDAC felújította a futófolyosó rekortánborítását, megújította a gerelyhajítópályát, lefestették a kerítést és új bemelegítőterületet alakítottak ki.

Úgy vélem, eredményes évet tudhatunk magunk mögött, amiért köszönet jár minden kollégámnak, a szülőknek, támogatóinknak és természetesen sportolóinknak. Bízom benne, 2019-ben sikerül ezeket túlszárnyalnunk, és minden téren sikerül továbbfejlődnünk. Szakmailag Török Krisztián vezetésével olyan úton haladunk, amire a továbbiakban is lehet építeni. Nagyon bizakodók vagyunk, alázatos munkával minden esélyünk megvan arra, hogy jövőre az ideinél is jobb évet zárjunk – mondta Németh Attila.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) megerősítette a VEDAC Dobóakadémiájának támogatását. Veszprém városának, a MASZ és a VEDAC együttműködésének köszönhetően, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével, jövőre nyolcsávos futópálya, valamint egy fedett dobókörrel rendelkező dobópálya is épülhet.

Hozzászólások

hozzászólás