Az Országos Ifjúsági Média Fesztivál díjkiosztó ünnepségének talán legkülönlegesebb műsorszáma lesz ma az a kutyás bemutató, amelynek a próbájára ellátogattunk a Dog Garden veszprémi kutyaiskolába. A Gyermekekkel a kutyákért – Kutyákkal a gyermekekért Alapítvány alapító elnökétől, Bara Ivettától megtudtuk, hogy a színpadi produkcióban két gyermek és három terápiás kutya lép fel, rövid kerettörténetbe foglalva azt a naponta megtapasztalt lehetőséget, ami az okos és érző négylábúak természetéből fakad.

A nyolcéves, szerepe szerint testi fogyatékkal élő kislány és az egy évvel idősebb, számítógép-telefonfüggő kisfiú a kutyusok segítségével kezd nyitni egymás világa felé, és azok közreműködésével válnak végül jó barátokká. Láthat még a közönség egy rövid, zenére koreografált bemutatót azon játékelemekből, amiket a terápiás munka során is gyakran alkalmaznak. Ebben a blokkban kilenc kutya és a gazdáik vesznek részt. Fellépésüket egy rövid slide show-val zárják, összefoglalva az alapítvány két és fél esztendejének emlékezetes pillanatait.

Bara Ivetta és társai négylábú barátaikkal együtt rendszeresen megfordulnak iskolákban, mozgáskorlátozott, autista és értelmileg sérült fiatalok között, de hívták már őket kórházi gyerekosztályra, idősek otthonába és krónikus elfekvőbe is. A kutyusok mindenütt oldott, örömteli hangulatot teremtettek, igazolva, amit csak a kutyások tudhatnak igazán: a belőlük áradó, feltétel nélküli szeretet megnyugtat és boldogít.

A fotógaléria bármelyik képre kattintva kinyílik.

Hozzászólások

hozzászólás